Ovaj post namjerno stavljam u Društvo, iako mu je mjesto u politici ili religiji. I to bi bio kamen smutnje, pa sam odlučio ovako.
Stvarno mi je ružno po portalima pratiti iživljavanje anti-crkvenih novinara na temu posjeta Benedikta XVI.
Još je ružnije pročitati komentare koji bez imalo srama ismijavaju i vrijeđaju ono što netko drugi poštuje. Uvijek je neugodno nazočiti nekoj svađi, žučnoj raspri, ovo mi se čini još jednim obračunom komunista i Crkve, koji prvi drže najgorim neprijateljem i čuvarom tajni koje su kumovale uništenju komunističkog sistema u Hrvatskoj. Dobro, barem sistema, jer su se oni prilagodljivi brzo prebacili u štovatelje Isusa Krista, prve redove u crkvi, i čuvare narodnog blaga.
Najzanimljivije je što su kao temu napada uzeli lovu koju će potrošiti država za doček, a s tim se moglo učiniti puno dobra u školstvu, zdravstvu…
U proteklih 70 godina, Hrvati su, i to oni najveći vjernici, bilo u Tita i partiju, bilo poslije u neke nove idole, ukrali toliko puno sami od sebe, da su mogli cijeli Vatikan preseliti u Hrvatsku tri puta i to čarter letovima.
Ovdje razlikujem lopove od vjernika. Ima ih puno koji koriste vjerske osjećaje u svrhu političke promidžbe i lopovluk. Najjača veza je uspostavljena na relaciji hdz-crkva, a kako se ta veza doživljava iz ostalih krugova, neka svatko kaže sebi u bradu.
Ipak, čak i tim anticrkvenjacima, a tobožnjim znalcima o tome što je Isus učio i htio, mora biti jasno da je Vatikan i politička stvarnost. Bez obzira na gnušanje prema papi, spinove na račun troškova posjeta, trebaju znati da papa i Crkva otvaraju razna vrata koje Hrvatska želi otvoriti, i može ga se ugostiti i kao državnika, ne nužno kao vjerskog poglavara, ako ih to već vrijeđa.
Vatikan je odigrao ključnu ulogu u priznanju Hrvatske, i sada će u ulasku Hrvatske u EU. Ne zaboravite da je Crkva najjača „stranka“ na svijetu.
Ako to nekoga boli, neka si ovih dana nađe neku drugu razonodu od gledanja televizije, pretpostavljam da će se samo o papi govoriti. I da, skupiti će barem 100 000 vjernika, i neće kupiti ulaz, i žderite se… |