chaknoris je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mislim da je autocesta ista kao i zadnjih godina. Vidi se da nešto rade. Ali mislim da nije ništa pušteno u promet.
Rađe izbjegavaj Sarajevo-Mostar ako možeš. Jako sporo se vozi i velike gužve.
Osobno mi je bolja ruta nakon Zenice pravac Novi Travnik - Bugojno- Kupres - more. Nakon Bugojna nema gužve, zabranjen je promet kamionima na toj cesti.
No, meni je godišnji uvijek u Splitu, tako da mi ta ruta odgovara. Ne znam gdje ti ideš.
|
U pravu si za ovo...prije 2-3 godine sam do Sarajeva sam došao bez problem..jer mi prijatelj savjetovao da do Sarajeva dođem prije jutarnje gužve kamiona.na liniji Sarajevo-granica sa HR!!
Međutim kad sam krenuo prema Mostaru nastaje pakao...jer su popravljali cestu...krpali..a oni ne krpaju kao kod nas, rupa po rupu..već cijelu dionicu novu stavljaju..oderu asfalt i voziš se kao po makadamu.....i tako svakih 20 km!!
Pa ove godine imam neke dvije opcije...ako budem išao na Hvar razmišljam o opciji da odem dole do Drvenika..trajketom na Sučuraj (100 kuna za auto) i onda 50-60 km do Starigrada...a onda je bolja opcija Sarajevo - Mostar!!
Ako se pak odlučim krenut prema Splitu i Trogiru pa odande možda prema Hvaru trajketom(ali onda je 269 kuna auto za trajekt) onda je tvoj prijedlog više nego izvrstan..barem kako sam po karti vidio...
Čudim se da u BIH ta autocesta ide tako sporo..pa trebala je doći već do Svilaja...jbt i da ima most preko Savee....Osijek-Sarajevo bi prepišao!!!
Autocesta A5 će nama slavoncima promijenit živote kad se bude moglo prema Bosni do ploča....ne samo nama...već i srednjoj Europi....!!
Uopće mi nije jasno da smo mi i BIH toliki tukci za izgradit to do kraja..pa tu ima para na toj dionici da padneš na guzicu...pa svi Česi, Slovac, Poljaci i Mađari će guzit tom cestom prema dole!!!