Autor |
Poruka |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
zna li netko do kada ce nam grad biti 'ukrasen' tim zastavicama ?? |
|
|
|
|
|
jeremy
Ukupno postova: 101 Lokacija: s druge strane ogledala Spol: Muško
|
dok ne padne kapitalizam |
|
_________________ Jeremy spoke in class today |
|
|
|
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
meni ne smetaju te zastavice, čak štoviše ih ni ne primjećujem više... sve dok plaćaju (valda) nek vise... |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
Meni su baš kul te zastavice, čini se kao da je svaki dan parada |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
Miss K
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Čisto sumnjam da netko još uvijek plaća da te zastavice vise, a visit će sve dok same ne otpadnu, kao što i obično biva u našem gradu. |
|
_________________ I'll rise, but I refuse to shine. |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Ingo je napisao/la: ›
zna li netko do kada ce nam grad biti 'ukrasen' tim zastavicama ??
|
Mogu li znati što ti smetaju te zastavice? |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Ingo
|
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Mogu li znati što ti smetaju te zastavice?
|
zato sto mi grad izgleda kao cirkus ... i zato sto se bojim da bi i ostali mogli postaviti svoje zastavice ... i onda ce to biti zaista nakarada ... i zato sto me opcenito nervira agresivno oglasavanje |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Te zastavice otvaraju jedno zanimljivo pitanje, a to je pitanje placanja poreza na oglasne povrsine.
Ukoliko najmodavac kabela o koje su okacene zastavice [GPP] placa porez na oglasavanje Gradu, onda sve stima. Grad bi eventualno mogao ograniciti oglasavanje na tim kabelima u ulicama koje imaju neku kulturno-povijesnu vrijednost, odnosno izgled kojih ne bi trebao biti narusen sarenim djidjama.
Placaju li sve zgrade i vlasnici oglasnih povrsina porez Gradu?! To je kljucno pitanje, a sjecam se kad je Konzum obojao onu zgradu kod Interspara, da su sami stanari rekli da im ne pada na pamet placati porez. Dakle, i nekim gradjanima odgovara da grad izgleda kao sareni cirkus, kao slike projicirane u glavi shizofrenicnog djeteta.
Ako vam se to ruglo ne svidja, a Grad ne cini nista da ga bude manje [naplatom poreza ili ogranicavanjem broja i ozicija oglasnih povrsina], onda na sljedecim izborima vise nemojte glasati za te polticike opcije.
I to je to... do tada trpite preplacene projekte, praonice novca, punjacnice privatnih i stranackih kasa, ruglo, unistene fasade, pseudobiciklisticke staze [ s kojima se normalan svijet sprda], vodjenje grada iz zatvorskih celija i sav ostali cirkus koji se dobije kad na izborima pobijede oni koji to provode. |
Zadnja promjena: Leteci mungos; 14.08.2011. 16:04; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
|
|
zato sto mi grad izgleda kao cirkus ... i zato sto se bojim da bi i ostali mogli postaviti svoje zastavice ... i onda ce to biti zaista nakarada ... i zato sto me opcenito nervira agresivno oglasavanje
|
Meni se čine više agresivniji jumbo plakati kraj ceste nego te zastavice... |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol: Nebitno
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Ako vam se to ruglo ne svidja, a Grad ne cini nista da ga bude manje [naplatom poreza ili ogranicavanjem broja i ozicija oglasnih povrsina], onda na sljedecim izborima vise nemojte glasati za te polticike opcije.
|
|
|
|
|
|
|
Ingo
|
trauma_os je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
|
zato sto mi grad izgleda kao cirkus ... i zato sto se bojim da bi i ostali mogli postaviti svoje zastavice ... i onda ce to biti zaista nakarada ... i zato sto me opcenito nervira agresivno oglasavanje
|
Meni se čine više agresivniji jumbo plakati kraj ceste nego te zastavice...
|
slazem se. agresivniji su jumbo plakati ... ali jumbo plakati su pod koncesijom. tocno se zna koliko kosta taj oglasni prostor i koliko dugo ostaje neka reklama na panou. tko je koncesionar i koliko placa tu koncesiju.
i zastavice su OK par dana oko otvaranja ... i prvih 5, ili 10 dana mi je to bilo OK ... ali sad mi ih je dosta
a i @mungos je to lijepo obrazlozio |
|
|
|
|
|
jabukaOS Ukupno postova: 112 Spol: Nebitno
|
Čini mi se da se neki haespeovci ne mogu pomiriti s činjenicom kako je A. Mall ipak otvoren, te da Portanova (svi znamo tko je vlasnik) nije jedini trgovački centar u Osijeku. Svi dobro znamo koliko se dugo GTC sabotirao i onemogućavao u izgradnji A. Mall-a u Osijeku, a svi dobro i znamo zašto. |
|
|
|
|
|
simo031
|
Ne mogu vjerovati da se i usrane zastavice mogu dovesti u vezu sa politikom … |
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
simo031 je napisao/la: ›
Ne mogu vjerovati da se i usrane zastavice mogu dovesti u vezu sa politikom …
|
Nisu to salvete sto djeca skupljaju i drze po ormarima, vec reklame koje su okacene u javnom prostoru. U neuredjenim sustavima svatko dodje i okaci sto, kako i gdje zeli.
U uredjenim sustavima postoje pravila o postavljanju zastavica, o postavljanju jumbo plakata. Ta pravila donose i provode politicari izabrani od gradjana. Dakle, to je ta "veza s politikom" koji ti mozda ne primjecujes (ili nisi znao da postoji), a ona je sasvim jasna i razvidna, posebno u sustavima gdje politicari ne provode ono za sto su izabrani, niti stite gradjane od samovolje, bahatog ponasanja i krsenja pravila.
Dakle, tamo gdje sustav ne funkcionira - vlada divlji zapad. Vlada li u Osijeku divlji zapad - ne znam, jer nemam uvid u informacije o tome kako i koliko uspjesno Grad naplacuje od svih oglasnih povrsina (jumbo, zastavice, stupovi, ...).
Bilo je govora da bi se u to trebao uvesti red, ali nazalost, o tome nema nista. Radi li se netransparentno, ili se uopce ne radi - tesko je znati.
Tko zna - mozda svi sve placaju... [buahahahaha, yeah, right!]. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
simo031
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la: ›
Ne mogu vjerovati da se i usrane zastavice mogu dovesti u vezu sa politikom …
|
Nisu to salvete sto djeca skupljaju i drze po ormarima, vec reklame koje su okacene u javnom prostoru. U neuredjenim sustavima svatko dodje i okaci sto, kako i gdje zeli.
U uredjenim sustavima postoje pravila o postavljanju zastavica, o postavljanju jumbo plakata. Ta pravila donose i provode politicari izabrani od gradjana. Dakle, to je ta "veza s politikom" koji ti mozda ne primjecujes (ili nisi znao da postoji), a ona je sasvim jasna i razvidna, posebno u sustavima gdje politicari ne provode ono za sto su izabrani, niti stite gradjane od samovolje, bahatog ponasanja i krsenja pravila.
Dakle, tamo gdje sustav ne funkcionira - vlada divlji zapad. Vlada li u Osijeku divlji zapad - ne znam, jer nemam uvid u informacije o tome kako i koliko uspjesno Grad naplacuje od svih oglasnih povrsina (jumbo, zastavice, stupovi, ...).
Bilo je govora da bi se u to trebao uvesti red, ali nazalost, o tome nema nista. Radi li se netransparentno, ili se uopce ne radi - tesko je znati.
Tko zna - mozda svi sve placaju... [buahahahaha, yeah, right!].
|
Predpostavljam da zastavice nije netko okačio samoinicijativno, jer da je tome tako, do sada bi to već netko primijetio s obzirom na njihov broj. |
|
|
|
|
|
|