simo031 je napisao/la: ›
Predpostavljam da zastavice nije netko okačio samoinicijativno, jer da je tome tako, do sada bi to već netko primijetio s obzirom na njihov broj.
|
Isto i ja pretpostavljam i volio bih da je tako, jer bi to onda bila naznaka i da se placa nekakav porez Gradu [iako, u ovom slucaju zarada GPP-a umanjuje subvencije pa dodje na isto, ali nema samo GPP oglasne povrsine], od kojeg bi i mi gradjani imali nekakve koristi.
Vjerujem da GPP i Medic vjerojatno sve rade po zakonu, ali ove zastavice su otvorile temu oglasavanja na javnim povrsinama gdje, cini mi se, vlada potpuno bezakonje. Druga je prica sto ih na nekim mjestima mozda nije trebalo okaciti, ali ako imaju dozvolu za postavljanje na sve kabele - onda je to propust onoga tko nije ogranicio i propisao gdje se takve zastavice smiju postavljati.
I sam Bubalo je priznao da je u Osijeku mnogo oglasnih povrsina postavljeno samoinicijativno, najavljivao nekakvo katalogiziranje i sl. Nisam vidio nikakve rezultate, kataloge, jasno definiran popis sa svim mogucim oglasnim povrsinama u gradu. Ima li netko informaciju o tome?
Hoce li se pri izradi tog kataloga savjetovati i urbanisti, ili tko bi vec trebao biti zaduzen za to da npr. Europska avenija ne izgleda kao ulaz u cirkuski sator?
Jednako tako, najavljivao je i rigoroznu naplatu od svih najmodavaca oglasnog prostora, ali ni o tome kasnije nije bilo rijeci. Hoce li stanari u "Konzum" zgradi [sorry sto vas uzimam za primjer, vi ste jedini javno obznanili da ne planirate placati nikakve naknade za to sto vam zgrada izgleda kao jumbo plakat] morati prebojati zgradu?! Itd, itd... ima tu puno pitanja, a malo toga se zna i na malo toga se radi, a grad iz dana u dan sve sareniji, cirkusko ludilo, stranice kataloga... Smeta li to mozda gradjanima uopce? Mozda ni ne primjecuju...