Nekim cudnim spletom okolnosti, ideja i snova uz dodatak nesto hrabrosti (ili ludosti) zavrsila sam u uredu jedne tvrtke na jugu
Azije, u Zemlji Poput Nijedne Druge -
Sri Lanci.
Ovdje cu podijeliti s vama neka od mojih iskustava i avantura koje mi se dogadjaju.
Dakle, prije nekoliko mjeseci, dovrsavajuci dipomski rad, upalila se lampica u glavi da studentski dani zavrsavaju i da je vrijeme za stvarni zivot. U to vrijeme sam vec radila pola godine u
Zagrebu, tesko se odrzavajuci na jednom mjestu svjesna velikog svijeta kojeg valja obici. Tim prije sto sam bila aktivna u
AIESEC-u kroz kojeg sam stalno upoznavala neke studente iz drugih zemalja i slusala njihove price o praksama i iskustvu rada izvan vlastite zemlje i kulture. Kratkotrajni boravci po konferencijama u okolnim zemljama nisu mi bili dosta. Bilo je vrijeme da se i ja odvazim na dugorocno zivotno iskustvo.
Cim sam cula da postoji slobodno mjesto da lokalni odbor
AIESEC Osijek posalje praktikanta van, u roku 2 mjeseca nasla sam praksu u
Colombu, diplomirala, dala otkaz na poslu, iselila iz stana, nazicala pare za kartu i bila spremna za novo poglavlje - strucna praksa u firmi koja se bavi management treninzima u divljini - savrseno!
Preko
Beca napustila sam
Europu i u roku od jednog dana letenja nasla se u necem sto je totalno drugacije i obrnuto od svega onog na sto sam navikla.
Katarina Karalić je diplomirani psiholog sa Sveučilišta u Zagrebu. U studentskim danima proputovala je veći dio Europe kroz
AIESEC radionice i treninge. Nakon diplome, godinu i pol dana radila je u Colombu,
Šri Lanka, u firmi dizajnerskog nakita kao osoba odgovorna za ljudske resurse. Zadnje tri godine živi sa suprugom
Abhishekom u
Mumbaiju i radi kao trening menadžer za
Procter&Gamble India.
Katarinine kolumne o Šri Lanci s portala Osijek031.com su objavljene u izdanju šrilankanskog konzulata u Zagrebu, 2009.