Vidi, nisam rekla da treba pljuvati po svemu što je hrvatsko i ne mislim tako.
1. film : kažeš da su srpski filmovi prepuni nasilja itd. A naši nisu? Prema tome smo vrlo slični... samo, oni tu i tamo slože nekakvu glupu komediju kojoj se možeš nasmijati. naši vrlo rijetko naprave kvalitetan film. Da se razumijemo, ne mislim da su njihovi filmovi kvalitetniji. ali, nađe se tu i tamo koji gledljiv, nađe se takav i među našim filmovima... ali ja to ne ocjenjujem na temelju nacionalnog porijekla određenog filma nego na temelju vrijednosti koju on za mene predstavlja.
2. cajke: žvakala sam ih ovaj vikend u jako pijanom stanju kada se više nigdje nije imalo otići... i ne bih to tako skoro ponovila. ne podnosim cajke, ne sviđa mi se profil ljudi kojima su one sastavni dio života, cijela mi je ta stvar iritantna i također mi se gadi što je državu preplavila takva vrsta zabave. da smo to prežvakali već sto puta rekla sam samo iz razloga da objasnim zašto u tom postu neću komentirati cajke, nisam mislila da mi smeta što to ti radiš. O tome sam već bila rekla svoje mišljenje pa sam objašnjavala da se neću ponavljati. Ali, ja narodnjake ne podnosim zbog te izrazite kulturne vrijednosti koja ih, kao vrstu glazbe, odlikuje. Ne zato što su "srpski". I ne volim kad netko sevdah utrpa s tim u isti koš. Ne kažem da volim slušati sevdahe, ali oni imaju svoju kvalitetu. Pravi sevdah, na primjer, malo tko može otpjevati. nisu nešto što bih ja slušala, ali im priznajem njihovu vrijednost. pa i ako su na ekavici, za mene to ne mijenja stvar.
Nekoliko srpskih rock grupa volim slušati... i ne smeta mi što su srpske.
Što se tiče ex yu grupa.. Čorba je za vrijeme rata odjednom postao veliki nacionalist i što se tiče njega kao osobe nemam komentara. ali, to me ne sprječava da slušam njegovu glazbu kad mi dođe. Jednostavno, za mene nije važno što je autor po nacionalnosti kada se radi o pjesmi, knjizi, filmu ili tko zna čemu.
3. o cvijeću i pčelama: tijekom rata, a i kasnije, na ovim se područjima dogodilo previše ružnih stvari. Te stvari radili su i jedni i drugi. Jedni više, drugi manje, no to ne umanjuje krivicu onih koji su u manjem broju radili strahote. Smatram da svatko treba platiti za zlo koje je učinio.
Pri tome mislim na pojedince. Ne možeš ti za određeni zločin kriviti čitavu jednu naciju. Odakle nam pravo da zbog neke strahote koju su napravili određeni debili krivimo nekoga tko je, recimo, kada se to događalo imao pet-šest godina? Ili nekoga tko se, kao Srbin, borio na hrvatskoj strani. Razmisli malo o tim stvarima.
Događale su se strašne stvari i to je činjenica. Tvog je strica ubio Srbin. Bilo je takvih slučajeva i kada su pojedine "HRVATINE" ubile čovjeka samo jer je Srbin. Znam ja i takve primjere.
Iz tog razloga ne može se generalizirati i važno je da se prestane, kvragu, s tim primitivizmom i širenjem netrepeljivosti na ovim prostorima. Pa, možeš ti mene zbog toga posprdno nazivati borcem za ljudska prava. Ovo što sam napisala moj je stav i ja zbilja tako razmišljam i u skladu s tim se i ponašam.
Ne radi se tu o cvijeću i pčelama. Radi se o osobnom stavu. A, s obzirom da se ja u skladu s njim ponašam, to znači da ne pričam bajke. I zbog tog svog stava mirno spavam. u meni nema mjesta za drukčije razmišljanje, a to ne bih ni htjela.
Eto, napisah ti sve što sam mislila