Autor |
Poruka |
meduza_
Ukupno postova: 217 Lokacija: Josipovac Spol: Žensko
|
Netko mi je upao na gmail i promjenio lozinku,srećom vratila sam račun i promjenila sigurnosno pitanje i sve ostalo.Imam IP adresu i server sa kojeg je to učinjeno.Zanima me osim t-comu i policiji kome još mogu prijaviti? Postoje li uopće šanse saznati kome pripada IP adresa? |
|
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
Mogla si naći i bolji naslov za temu... |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
meduza_ je napisao/la: ›
Netko mi je upao na gmail i promjenio lozinku,srećom vratila sam račun i promjenila sigurnosno pitanje i sve ostalo.Imam IP adresu i server sa kojeg je to učinjeno.Zanima me osim t-comu i policiji kome još mogu prijaviti? Postoje li uopće šanse saznati kome pripada IP adresa?
|
provider ti ne mora otkriti kome pripada ip adresa dok ne dobije nalog od policije. to je jedini legalni način saznavanja. |
|
|
|
|
|
meduza_
|
Stella1989 je napisao/la: ›
Mogla si naći i bolji naslov za temu...
|
E to mi je sada najveća briga!!!
DonQuijote je napisao/la: ›
Netko mi je upao na gmail i promjenio lozinku,srećom vratila sam račun i promjenila sigurnosno pitanje i sve ostalo.Imam IP adresu i server sa kojeg je to učinjeno.Zanima me osim t-comu i policiji kome još mogu prijaviti? Postoje li uopće šanse saznati kome pripada IP adresa?
|
provider ti ne mora otkriti kome pripada ip adresa dok ne dobije nalog od policije. to je jedini legalni način saznavanja.
|
Onda sam na pola otpisala da ću saznati...ne vjerujem baš da od policije ima koristi!! |
|
_________________ Bolje biti malo lud nego malo pametan... |
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
Stella1989 je napisao/la: ›
Mogla si naći i bolji naslov za temu...
|
E to mi je sada najveća briga!!!
|
Pa kad si već odlučila pomoć potražiti na forumu, mogla si staviti naslov koji opisuje problem, a ne samo: "internet bezobrazluk". Pretpostavljam da ga je moderator promijenio, ali za inače...stavljajte kako treba jer vam na bezvezne naslove neće svi klikati. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
|
obzirom da ti sama nisi javna ustanova...banka, državni ured....osiguravajuca kuća.....odnosno netko od interesa raznih hakera da ti se hakira mail....vec u startu možeš suziti krug potencialnih ljudi koji imaju korist ili jednostavno da ti na taj nacin napakoste da ti hakira mail....
e sad osim ako se nisi zamjerila cijelom Osijeku...ili svim građanima Rvatske
uglavnom takve stvari ti obicno rade osobe koje te poznaju i koje na taj nacin te žele zajebavati |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
|
Imala si sreće...
Poznajem korisnike kojima su promijenili i sigurnosno pitanje, tako da su trajno ostali bez računa. Teško da će se policija zauzet da pronađu počinitelja. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Cruz031 Ukupno postova: 244 Spol: Muško
|
Osim sigurnosnog pitanja, postoji i opcija slanja lozinke na mobitel, ukoliko je ista zaboravljena ili je račun hakiran. Vrijedi uključiti i '2 step verification': ako se e-mail-u pristupa sa drugog uređaja ili lokacije, uz samu lozinku potrebno je još upisati i sigurnosni kod koji stiže na vaš mobitel putem SMS poruke. Naravno, treba paziti i na odabir same lozinke. Izbjegavati generičke riječi ili pak imena, paziti na duljinu lozinke.... Lozinka koja sadrži kombinaciju velikih i malih slova te brojeva(što više njih), smanjuje rizik od provale |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Slažem se sa uključivanjem 2 step verifikacije, no fore sa velikim i malim slovima te posebnim znakovima u lozinkama vrijedile su do prije koju godinu, no danas su postale mit.
Pokušaj sa frazom, odnosno rečenicom, recimo "Šaro ima šarenu dlaku." - puno je teže za probiti od random znakova, brojeva i slova.
No dosta o tome kako se treba osigurati račun; ukoliko misliš išta saznati na legalan način - prijavi policiji.
Zapravo, nadam se da ne pripadaš hrvatskom prosjeku koji po forumima sere da "policija ne bi ionako ništa napravila", a ne prijavljuje. MUP ima odjel koji se bavi točno ovakvim vidom kriminala; čine ga relativno stručni ljudi, puno stručniji od nekih koji se brinu o nekim važnim sustavima u ovoj državi tako da - prijavite obavezno! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
meduza_
|
Još uvijek ne znam da li je napravljena kakva šteta,nadam se da nije no tko zna što je netko mogao napraviti u moje ime.Bila sam na policiji i prijavila pa ću vidjeti što će biti.
Voljela bi da mi netko u t-comu provjeri vlasnika IP jer ne vjerujem da ću od policije saznati tko je to,a naravno da me zanima jaaaakooo |
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Voljela bi da mi netko u t-comu provjeri vlasnika IP jer ne vjerujem da ću od policije saznati tko je to,a naravno da me zanima jaaaakooo
|
1. Kako znash da je IP iz T-Com opsega?
2. Zasto ne objavish IP? |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
meduza_
|
Kada uneseš IP u google možeš vidjeti kojoj mreži pripada i lokaciju servera.
Vidiš nisam o tome razmišljala da javno objavim,možda bi trebala |
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
ipak se nije svijet protiv tebe urotio :O .. možda |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
|
Vidiš nisam o tome razmišljala da javno objavim,možda bi trebala
|
Ako je iz DSL range-a, vrlo vjerojatno je dodijeljena nekom drugom, tako da necesh nikome naskoditi; IP adresa DSL korisnika (ako nisu uzeli fiksnu) istječe svaka 24h.
No IP nije nikakva garancija; svinjarije se obicno rade sa necijeg DSL-a, ne sa svoga. |
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Još uvijek ne znam da li je napravljena kakva šteta,nadam se da nije no tko zna što je netko mogao napraviti u moje ime.Bila sam na policiji i prijavila pa ću vidjeti što će biti.
Voljela bi da mi netko u t-comu provjeri vlasnika IP jer ne vjerujem da ću od policije saznati tko je to,a naravno da me zanima jaaaakooo
|
Nećeš to nikada saznati (osim možda privatnim kanalima, što je otkrivanje poslovne tajne),
[email protected] i proslijedi im podatke.
No ako ti je netko upao na mail preko sigurnosnog pitanja, radi se o nekome tko te zna u dovoljnoj mjeri da pogodi odgovor. Ili ti je password bio neki smiješno jednostavan. Ili si se logirala na nekom javnom kompu gdje je bio instaliran keylogger. Ili su u šumi. |
Zadnja promjena: Frost; 18.04.2012. 13:03; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
|
|