Po definiciji sa wikipedije nepotizam je termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite obitelji ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili osobne sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu.
Vjerujem da ste se svi kao i ja susreli sa brojnim slučajevima ovog neprihvatljivog ponašanja. No u Hrvatskoj se to prešutno smatra normalnim pa čak i poželjnim ponašanjem. Osobno misli da u korupciju, nepotizam razara tkivo društvo jer na određena mjesta dolaze nesposobni ljudi koji ničemu ne pridonose društvu.
Nakon poznatog osječkog slučaja Vrbošić imamo i svježi primjer iz Splita ( gle slučajnosti).
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kerum-odobrio-10-novih-radnih-mjesta-u-vodovodu-jedno-se-naslo-i-za-kcer-nevenke-becic/664837.aspx
Bez natječja ? Bez kriterija ? Zato nam društvo i propada !
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima
Curi doslovno... Čuje da se odustalo od zastava???? Buahahha
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima
Kao osoba i sa sss i sa vss hotelijersko turističkog smjera ne mogu pronaći posao u jedinom hotelu u gradu jer posao dobivaju samo i isključivo djeca djelatnika. Ili, možda bi dobila posao s iskaznicom hdz-a. Jedan od mnogih primjera s kojima sam se susrela.
1step2far je napisao/la: ›
Kao osoba i sa sss i sa vss hotelijersko turističkog smjera ne mogu pronaći posao u jedinom hotelu u gradu jer posao dobivaju samo i isključivo djeca djelatnika. Ili, možda bi dobila posao s iskaznicom hdz-a. Jedan od mnogih primjera s kojima sam se susrela.
imamo sličnu sudbinu.od iskaznica imam samo zdravstvenu i osobnu
_________________ Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
a u Osijeku hotela kao u Dubrovniku hahha
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo
a u Osijeku hotela kao u Dubrovniku hahha
Ja želim da Osijek ima hotela kao Dubrovnik, i da svi uspješno posluju, ali ja sam jedno 139 km zapadnije od Osijeka. Pa, mi doslovno imamo jedan hotel, ostalo su pansioni i slično. Nepotizam je gadna stvar, ali se divim onima koji tako uspiju. Teže se održati. Tko ne zna raditi, ne zaslužuje ostati na radnom mjestu.
1:43 i opet rugala se sova sjenici da ima velike oči. Za svoje!
Ako je vlasnik hotela privatnik - on može zaposliti koga hoće jer će sam trpiti posljedice ako primi lošeg radnika. U tom slućaju je u pravu donijeti odluku da prima u radni odnos djecu svojih uposlenika jer će i oni bolje raditi ako znaju da će im djeca imati posao jednog dana tj. više će se truditi da hotel napreduje.
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!
zaljubljena u Osijek je napisao/la: ›
kod svih ostalih to je greška niže službenice
Potpisujem.
Jedna od jačih izjava je bila i ona Milanovićeva da ne treba stručnjaka kao ministra, nego političara. Vjerujem da je tako i na niže rangiranim pozicijama.
Ona neka ljestvica koju su spominjali je klizna jer se diže i spušta po potrebi. Al tako je to kad imaš na vlasti 700 stranaka u koaliciji u kojoj se svi "slažu u svemu" i sve to uvijek "idealno funkcionira"