Pogled na život Dejana iz Belog Manastira u Baranji, koji, obraćajući se Vinku Pejiću sa Slavonskog radija, govori kako iz dana u dan jedva spaja kraj s krajem i tako preživljava. Kroz nekoliko očajničkih telefonskih poziva Dejan sam, svojim riječima, slaže širu sliku svog života i daje naznake općedruštvene hrvatske stvarnosti. Ovo je devetominutni film o njemu.
Scenarij i režija: Vinko Pejić
Kamera: Luka Pejić, Vinko Pejić
Montaža: Luka Pejić
Glazba: Ben Harper & Charlie Musselwhite - I Ride At Dawn
što je sa pučkom kuhinjom, Karitasom? Nešto tu ne štima....
ne znam odakle miševi ako nema hrane...
čovijek jest bolestan....ima ih u puno lošijem stanju i poznijih godina....
Da se malo više potrudi..zemlje oko sebe ima u izobilju mogao bi imati cijelu zimnicu, potruditi se oko higijene stana, čak me iživcirao stalnim pritiskom za pomoć, a sam najmanje čini za sebe....
Više mi je teško kada su u pitanju stari i nemoćni...za ovu priču nemam previše sluha....po meni je to lijenost i navika očekivanja kako će mu netko drugi riješiti probleme...
Priča ko navijen...ee da tako radi imao bi barem hrane...u našoj ravnici ne može nitko biti gladan..jedino ako drži ruke u džepovima...
tako to vidim...moguće griješim...
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
ama neću jaaa...moj broj nema....pa će kuknjaviti Vinku...a on se zabavlja...briga me...imam i ja svoju priču kao i mnogi drugi pa mi ne pada na pamet ovakva prezentacija nemoći...
Ne podnosim kukavljenje i vrištanje na druge...
Uvijek ima načina da održiš svoj ponos...osim naravno u teškim slučajevima bolesti .
Brate mili neka šuti, poprilično je zdrav pa nek zasuče rukave i uvuče jezičinu...motika u ruke ,još će imati i za piju...
Ne kažem kako mu je lako...ali ga pretjerao...
NEma drva....a hebooo te ima ih po putu i kanalima, ali treba napraviti radnu akciju na nivou županije da mu se sakupi....maa bezeee priča
diva je napisao/la (Pogledaj post): ›
ama neću jaaa...moj broj nema....pa će kuknjaviti Vinku...a on se zabavlja...briga me...imam i ja svoju priču kao i mnogi drugi pa mi ne pada na pamet ovakva prezentacija nemoći...
Ne podnosim kukavljenje i vrištanje na druge...
Uvijek ima načina da održiš svoj ponos...osim naravno u teškim slučajevima bolesti .
Brate mili neka šuti, poprilično je zdrav pa nek zasuče rukave i uvuče jezičinu...motika u ruke ,još će imati i za piju...
Ne kažem kako mu je lako...ali ga pretjerao...
NEma drva....a hebooo te ima ih po putu i kanalima, ali treba napraviti radnu akciju na nivou županije da mu se sakupi....maa bezeee priča
Što ti tripujeeeš!
A nisi primjetila da čovjek ima preko nekoliko dijagnoza?
Hajde se sad zapitaj; da si u mogućnosti, bi li TI zaposlila ovog čovjeka da radi kod tebe?
Kažeš - dijagnoza-...nemaš ti pojma kakvih dijagnoza ima i sa čime se sve ljudi noseee...ovo nije ništa drastično...
Postoji jednokratna pomoć, mjesečna...plaća se ogrijev i određene režije, kuhinja....a zašto on to ne dobiva...ee to ne znam...
gladnikruha je napisao/la (Pogledaj post): ›
Nek dodje kod mene pokositi dvoriste za 50 kn.
Vrijedi li ponuda i za sve ostale?
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
određene osobe bih voljela vidjeti u Dejanovoj situaciji na nekih mjesec-dva.jel vi ne vidite da on ima psihičke probleme?čuj,priča ko navijen-jeste li ikada upoznali osobu sa poremećajem u ponašanju?oni pričaju ko navijeni i puno puta ponavljaju isto.pa i nevezano za temu o kojoj se priča.zlobni kakvi jesu,ljudi iskorištavaju takve osobe.znate li kakav je to osjećaj?pogledala sam video,često ga i čula na radiju,ja ne mislim da je dejan lijen i da ne želi raditi.a i gosp.Vinko,da mu ide na živce,ne bi napravio ovaj video u kojem se očitava duboka depresija i poziv u pomoć.
_________________ tko ne voli sarmu,
ne voli ni ljude
vjevevica je napisao/la (Pogledaj post): ›
određene osobe bih voljela vidjeti u Dejanovoj situaciji na nekih mjesec-dva.jel vi ne vidite da on ima psihičke probleme?čuj,priča ko navijen-jeste li ikada upoznali osobu sa poremećajem u ponašanju?oni pričaju ko navijeni i puno puta ponavljaju isto.pa i nevezano za temu o kojoj se priča.zlobni kakvi jesu,ljudi iskorištavaju takve osobe.znate li kakav je to osjećaj?pogledala sam video,često ga i čula na radiju,ja ne mislim da je dejan lijen i da ne želi raditi.a i gosp.Vinko,da mu ide na živce,ne bi napravio ovaj video u kojem se očitava duboka depresija i poziv u pomoć.
...potpisujem do posljednje riječi....pogotovo ovaj dio o tome da ide Vinku na živce....smatram da bi ga ovaj otkantao odmah u početku njegovih svako-nedjeljnih javljanja u emisiju, jer znam lakoću kojom se Vinko služi da bi se riješio ljudi koji ga iritiraju......dapače, mislim da mu je pomogao više netko itko.....a svim dušebrižnicima poručujem da malo razmisle o ograničenjima koja imaju psihički bolesni ljudi, pitam se da li bi imali isti stav kada bi to bila osoba iz njihove obitelji, npr.....
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada