Roščići s krumpirom i začinskim biljem
Za 4 osobe - 60 min
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 500 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 50 ml TENA ulja
- 2 suha DI-GO kvasca
- 1 žumanjak
- 2 žličice KOTANYI soli
- 100 ml mlake vode
- 1 žlica KOTANYI vlasca
- 1 žlicica KOTANYI ružmarina
- prstohvat bijelog papra KOTANYI
- jaje za premaz
Priprema:
- Krumpir skuhamo u ljusci, očistimo i propasiramo
- brašnu dodamo sol, kvasac, vlasac, ružmarin i papar, te sve dobro izmiješamo
- dodamo krumpir, žumanjak, vodu, ulje i maslac
- umijesimo glatko tijesto
- rukama pravimo roščiće, slažemo ih u lim za pećenje -premažemo jajetom i pospemo lanom i suhim vlascem
Peći 15-20 min na 200°c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.