Šnenokle milch & choco
Za 4 osobe - 30 min
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 l mlijeka
- 2 žlice gustina
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica kakaa (slatkog)
- prstohvat soli
Priprema:
- Stavimo mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom u posudi na vatru
- u bjelanjke stavimo prstohvat soli i napravimo čvrst snijeg, u pola snijega dodamo kakao
- u vrućem, ali ne proključalom mlijeku kuhamo žličnjake od bjelanjaka, oko minutu sa svake strane
- vadimo u veću posudu
- žumanjke izmiješamo s gustinom i malo mlijeka i ukuhamo u mlijeko u kojem smo kuhali žličnjake
- kremu prelijemo preko žličnjaka i ohladimo prije posluživanja
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.