Autor |
Poruka |
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
tonya je napisao/la: ›
Malo nevezano, ali...
Jeste li primijetili sličnost između R'n'B-a i narodnjaka?
|
Da! |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Hadzo je napisao/la: ›
Kad sam ja bio srednjoškolac, iz studentskog doma na Sjenjaku dopirali su zvukovi Azre, EKV, Orgazma. Sredinom devedesetih iz istog mjesta odzvanjali su Magazin, Minea i slični. Prije 4-5 godina prevladavali su Škoro i Thompson da bi danas sve tulilo od turbo folkera. I to je generacija koja bi nas jednog dana trebala voditi nekamo? Odvest će nas u pičku mtaerinu.
|
A gle gdje su nas ovi odveli ? bas nam je krasno |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Ha! Zanimljiva stvar: poslovi (honorarčenja neka ipak malo pristojnija, gdje baš ne moraš zaprljat ruke, iako za malo love, al tako je to kad si student!) mi doslovce slijeću u ruke - a niti sam iz Osijeka rodom (seljančica malena, o da!), niti sam intelektualac. Doslovce se ljudi trgaju za mene i šačicu nekih drugih malo ambicioznijih (vi samo mislite da ovo nema veze s glazbom!)
Ja bih trebala na sastanak anonimnih overachievera (ne kao samohvala, nije zdravo biti radoholičar!), gdje bih se ustala i sa suzom u oku, teška srca rekla: Ja sam Alana Bates, i ja sam overachiever. Uvijek sam od sebe zahtijevala više, uvijek sam testirala svoje granice ma što radila... Tako je bilo i glede glazbe: ako od glazbe tražiš više, naći ćeš glazbu koja nudi više. Ako ti je svejedno, svejedno ti je (događa se da ti je svejedno samo oko izbora glazbe, a da ti karakter ni po čemu drugom nije faličan, znam nekoliko takvih ljudi, i zbog toga mi je teško reći da je djevojka koja sluša narodnjake droljica u minici i razgolićenih sisa, a da je dečko koji sluša narodnjake ćelavi macho groznog ukusa u odijevanju i s debelim lancem oko vrata - ili, dakako, mentalni i emocionalni ekvivalent gorenavedenog opisa).
I opet - edukacija je tu bitna, slažem se: iako je kod glazbe specifična stvar - ljudi koji nemaju sluha, nemaju sluha i vjerojatno nikad neće prepoznavati nijanse (slično je i kod pisane ili čitane riječi, i za nju treba imati sluha...) |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
A što htjedoh reći ovom pričom o studentskim poslićima? Mmmm... studenata ima oko 18 000, poslodavaca znatno manje. Ambicioznih i nečemu-služećih studenata u Osijeku ima šačica, a čini se da je čak i potencijalnih poslodavaca puno više od njih (kuda nas vode ove apatične i niškorisne generacije i sama sam prilično svjesna!) |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Malo nevezano, ali...
|
Turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Turbo folk je gorenje naroda. - Rambo Amadeus |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Kealan
Ukupno postova: 71 Lokacija: WorldWideWeb Spol: Muško
|
[quote="8";p="16323"]
Malo nevezano, ali...
|
Glazbenu sličnost ne, ali da su i jedno i drugo pošast koju treba ugasiti....To već da. |
|
_________________ Coimhéad fearg fhear na foighde! |
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
imam sreće što kod mene u blizini nitko ne pušta cajke
mislim da bi popizdio da je grad borbašu odobrio izbor za naj folk hit godine jer živim u blizini zrinjevca..
tomsona sam čuo kao da sam tamo pa bi i cajke |
|
|
|
|
|
game
Ukupno postova: 474 Spol: Nebitno
|
gundjalo_os je napisao/la: ›
"Prokleta demokracija! Neka svatko sluša što hoće!"
Jel netko možda za selektivno trovanje arsenom? Drukčije ovo leglo neće promjeniti ukus. Ili možda u zamjenu za svaku poslušanu notu smeća, koje će nadgledati glazbena policija, ubijati po roditelja. Možda malo preekstremno, ali imam neki filling da bi u određenoj mjeri radilo.
Da probamo?
|
i ja sam za to!!
ajmo |
|
|
|
|
|
ruana Ukupno postova: 1374 Spol: Nebitno
|
sta vi ocekujete pa u osijeku si prisiljen slusat cajke, pa ti s vremenom udu u uho |
|
|
|
|
|
game
Ukupno postova: 474 Spol: Nebitno
|
|
|
|
Ketty
Ukupno postova: 21 Spol: Žensko
|
Ja mislim da sam ja bila jedina u svom razredu koja nije slušala narodnjake.Moj vjerni mp3 je uvijek bio uz meni tako da svaki pokušaj da čujem narodnjak sam vješto neutralizirala.
Bilo je ljudi u mom razredu koji nisu čuli za Britney Spears i 50 Cent-a, a da ne govorimo o Killersima,Bravery ili možda Shirley Bassey ili bilo čemu što ja inače slušam.
Ne razumjem kako su cajke postale ''moderne'' ..... u osmom razredu svi su slušali strano,kad smo krenuli u srednju svi cajke !!!
kako se to dogodilo ???? |
|
|
|
|
|
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
samo ću da kažem da živim 20 metara od Q-a i šta mislite kak je meni recimo jedan vikend se ne zaletim van a neka pevaljka trešti ćim se otvore vrata... ugl. popizdio bi da si i tufna tak šta dozvoli... |
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
ruana je napisao/la: ›
sta vi ocekujete pa u osijeku si prisiljen slusat cajke, pa ti s vremenom udu u uho
|
hahaha ovo je kao ono: "prijavila sam se na izbor za miss, jer su me nagovorili..." |
|
|
|
|
|
mzzi Ukupno postova: 284 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Daj ne serite svi skupa! Izbor glazbe u nasem drustvu najmanji je problem! Ovdje se odgajaju droljetine i kreteni bez morala, kojima je vrhunac subotnjeg izlaska sex na brzinu u nekom smrdljivom wc-u, u pijanom stanju i s jos pijanijim partnerom. Osim toga, osvrnite se jos malo oko sebe.. Isarani tramvaji, pokidana rasvjeta, ukradene daske iz wc-a u Domu zdravlja, samo su neki dokazi primitivizma koji vlada oko nas. Gimnazijalci, takodjer, nisu vise sto su nekad bili.. Mozemo se pozdravit s Europom, napretkom i nekim boljim, kulturnijim i pametnijim zivotom zajednice...ne zbog glazbe, vec zbog nekog dijela mozga koji nam nedostaje, a to nas koci da budemo ljudi, vec nas vuce da tonemo, ne prema Balkanu, nego i nize od toga. |
|
|
|
|
|
mzzi Ukupno postova: 284 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Danijela Martinovic s pjesmom: "MARKE NEMAM, NEMAM MARKE JA, DA TI PISEM PISMA LJUBAVNA.." vodi nas ravno ka zapadu. Zbilja se ponosim. |
|
|
|
|
|
|
|