[23.10.2024.] Kamo za vikend? U subotu put
Baranje, u
planinu Draž, izletište
Kalinka, gdje se održava posljednja radionica
Mjeseca baranjske kuhinje!
Na meniju su neobični recepti s kojima ćete uploviti u tajanstvenu baranjsku kuhinju koju su jeli naši stari:
Bakino tijesto s krumpirom -šterc, svinjski paprikaš i natrgano na golubove!
A sve započinje bogatim baranjskim doručkom od 9:00 sati!
Prijave na radionice putem linka:
Kotizacija za sudjelovanje na radionici je
15,00 EUR, a za djecu do 12 godina je besplatno.
[16.10.2024.] I ovaj vikend nas očekuje još jedna
baranjska gastronomska avantura!
U sklopu
Mjeseca baranjske kuhinje u
subotu, 19. listopada 2024., otvaraju se vrata
Kuće biljkinog oca u Lugu gdje će se pripremati meni za
vegetarijance, nezaobilazni
baranjski sataraš i posebna poslastica koja priziva nostalgična sjećanja iz djetinjstva,
taške s pekmezom.
Tu je i obavezni
baranjski doručak s kojim će nas iznenaditi simpatični domaćini
Vedran i Ljiljana Grizbaher.
Za one najmlađe organizirana je radionica „
seed bombs-a“, a za sve znatiželjne omogućen je i obilazak baranjske ljepotice, kuće zamrznute u dalekoj prošlosti.
U
nedjelju, 20. listopada, se priprema poseban slatki meni na
seoskom domaćinstvu Lacković, u Bilju, gdje će se kuhati
langošice, krofne i pite zeljanice. Čuvarice ovih tajnih recepata su naše prekrasne domaćice
Slavica i Tamara Lacković, koje će vas podučiti tajnama naših baka. A posebno se veselimo već pomalo zaboravljenom receptu, krofnama, koje su istisnuli neki drugi, manje autentični slatkiši.
Na imanju se krije i posebno blago, farma egzotične peradi, koje predani vlasnici već dugi niz godina skupljaju, oplemenjuju i vode veliku brigu.
Čekamo vas od 9:00 sati na baranjskom doručku!
Kotizacija sudjelovanja je
15,00 eur po osobi, a za djecu do 12 godina sudjelovanje je
besplatno.
[30.09.2024.] Jeste li spremni za putovanje kroz okuse Baranje?
Mjesec baranjske kuhinje počinje
05. i traje do 26. listopada 2024.
Naša vrata su otvorena svim ljubiteljima
autentičnih baranjskih delicija i onima koji žele
usavršiti svoje kulinarske vještine sudjelovanjem na gastro radionicama. Tijekom cijelog mjeseca naši iskusni
baranjski kuhari na rustikalnim i šarmantnim domaćinstvima diljem Baranje, pokazat će vam kako pretvoriti jednostavne sastojke u
autentična baranjska jela. Svaka radionica nudi jedinstveno iskustvo, uključujući tradicionalni baranjski doručak, a prva nas očekuje već idućeg vikenda! Šaran na rašljama u na
OPG Stipino u Čemincu i pileći paprikaš s trgancima na
OPG Šandor Juhas u Zmajevcu samo su neka od jela koja će se pripremati. Ne propustite priliku da se prijavite i naučite više o čarima baranjske kuhinje!
Organizatori događanja su
TZ Općine Bilje-Kopački rit, TZ Baranje i TZ Draž uz pokroviteljstvo
Hrvatske turističke zajednice.
* sve radionice počinju baranjskim doručkom u
9:00 sati. Kotizacija po radionici je
15 eura po osobi.
[Program]
Subota, 5. listopada 2024.
-
Šaran na rašljama
Lokacija: OPG Stipino, Čeminac
Nedjelja, 6. listopada 2024.
-
Pileći paprikaš s trgancima
Lokacija: OPG Šandor Juhas, Zmajevac
Nedjelja, 13. listopada 2024.
-
Gra' u zemljanom loncu, suva riba s krompama, makem rezanaca
Lokacija: U dida Mikinom dvoru, Duboševica
Subota, 19. listopada 2024.
-
Sataraš, taške (vege meni)
Lokacija: Kuća Biljkinog oca, Lug
Nedjelja, 20. listopada 2024.
-
Langošice, krofne, pita zeljanica
Lokacija: Seosko gospodarstvo Lacković, Bilje
Subota, 26. listopada 2024.
-
Svinjski paprikaš, Natrgano na golubove
Lokacija: Izletište Kalinka, Draž
[Foto: D. Kovačević]