Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Robert Špehar će u nastavku sezone trenirati ŽNK Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 67789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.10.2024. 13:01 
Naslov:  Robert Špehar će u nastavku sezone trenirati ŽNK Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ŽNK Osijek ima novog glavnog trenera. Bijelo-plave djevojke u nastavku sezone preuzima Robert Špehar, jedan od najboljih osječkih nogometaša svih vremena, dvostruki golgeter HNL-a i jedan od najboljih strijelaca Belgije u svoje vrijeme.

Novog trenera predstavio je predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić.

Mijenjali smo u posljednje vrijeme trenere, ali su nogometašice i dalje nizale uspjehe, osvajale naslov prvakinja Hrvatske i tri puta izborile mjesto među 28 najboljih klubova Europe, a dolazak Roberta Špehara za trenera siguran sam bit će impuls za dodatno, sveukupno podizanje razine kvalitete i u ekipi, kao i u cijelome klubu. ŽNK Osijek treba trenera koji će potaknuti igračice da svaku utakmicu, bez obzira na protivnika, daju svoj maksimum. Vjerujem kako će im za to mentorstvo Roberta Špehara biti od velike pomoći, rekao je Bodražić dodavši kako je ugovor s Špeharom sklopljen dugoročno, na 3,5 godine.

- Svima nama u Osijeku puno znače uspjesi ženskog nogometnog kluba. U ženskom nogometu koji raste zadnjih godina svuda u svijetu, uspjesi ŽNK Osijeka obavezuju i ispunjavaju ponosom. Ponudom sam ostao zatečen, ali u razgovoru s predsjednikom vidio sam da je riječ o čovjeku s jasnom vizijom, srcem i ljubavlju prema klubu. I odlučio sam ući u ovu avanturu. Grb ŽNK Osijeka ću, obećavam, nositi s ponosom, te ću uložiti sav trud, znanje i nogometno iskustvo da klub nastavi pobjeđivati i osvajati titule. Ali i da svi zajedno pokušamo podići nivo ŽNK Osijek na višu razinu. U svakom smislu, rekao je Špehar.

Dodao je da je svjestan kako se njegovo dosadašnje iskustvo odnosi na muški nogomet, te da nije isto trenirati žensku i mušku ekipu. No, i da je spreman za novi izazov.

- Kod mene uvijek postoji respekt prema svakome igraču, odnosno igračici. No, ono što mogu reći je da red, rad i disciplina ne poznaju spol. To je nešto što sam uvijek tražio u muškom nogometu, a tražit ću i u ženskom. Ambicija je dvostruka titula, tome cilju treba težiti, ali nije svejedno s kakvom prezentacijom. Tražit ću da se igra brzo, napadački, ali disciplinirano, rekao je Špehar.

Špehar je na mjestu prvog trenera naslijedio Branka Maksića s kojim se ŽNK Osijek rastao u prijateljskim odnosima uvažavajući njegove obiteljske razloge. Uz Špehara stajat će i dalje trener vratara, Igor Kovačević i kondicijski trener, Igor Majlinger. Pomoćnik će mu biti uskoro dodijeljen iz redova profesionalaca ŽNK Osijek Škole nogometa.

Ovom prilikom istaknuto je kako je dolazak Špehara na poziciju glavnog ŽNK Osijeka kruna u strelovitom razvoju kluba kroz proteklih godinu dana.

Razumijevanjem Grada i gradonačelnika Ivana Radića, sad smo dobili i odgovarajuću infrastrukturu ovdje, u Gradskom vrtu, što obećava naš nov iskorak i kluba i hrvatskog ženskog nogometa u cjelini. Dolazak Roberta Špehara na mjesto glavnog trenera svakako je jedan velik korak naprijed u tome smjeru, rekao je Bodražić istakavši kako je sijedeći korak osigurati dugoročnu financijsku stabilnost kluba, odnosno ugovoriti generalnog sponzora.

Tekst i foto ŽNK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: