Samu
završnicu atletske sezone na otvorenom obilježilo je
Prvenstvo Hrvatske u krosu. Ovaj puta je održano u Škabrnji, u organizaciji
AK Alojzije Stepinac, a nama je posebno drago što je titulu prvaka osvojio član
AK Slavonija-Žito, Lovro Nedeljković. Najbolji trkač na dužim stazama potvrdio kako je i na državnoj razini najbrži dugoprugaš te je na ovih deset kilometara istrčao rezultat
0:32,23. Drugi je bio
Ante Živković iz Zaprešića s devet sekundi sporijim vremenom. Lovri upućujemo zaslužene čestitke, baš kao i njegovom treneru
Aronu Tanockom. Bitno je istaknuti i kako je ovo natjecanje bilo izlučno za predstojeće Prvenstvo Balkana koje će se 9. studenoga održati u rumunjskom Campulung Moldovenescu.
Računao sam na postolje, dakle na jedno od prva tri mjesta i priželjkivao da bih mogao biti najbolji. I s rezultatom sam zadovoljan. Išao sam tempom koji mi je odgovarao, mogu reći da sam kontrolirao utrku i potom u završna dva kilometra napravio ubrzanje te na kraju ostvario sigurnu pobjedu. Dakle, sve je prošlo najbolje što se mene tiče. Zanimljiva trasa je bila, neuobičajena za takva natjecanja, ali sam se brzo prilagodio. Sada mi je u planu dobro se pripremiti za Balkanijadu i napraviti što god se može u podizanju forme. Tamo ću se pokušati držati uz najbolje dokle god budem mogao. Ako izdržim bit će super… Konkurencija će sigurno biti dobra, u to nema sumnje. Dolaze Turci, Izraelci, tu su i domaćini Rumunji, sigurno će biti izazovno za sve nas, pa tako i mene, rekao je Nedeljković.
Tekst i foto: AK Slavonija-Žito