Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gastro pub Bulart 1887: Vinarija Siber i chef Goran Kočiš

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68091
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2024. 10:21 
Naslov:  Gastro pub Bulart 1887: Vinarija Siber i chef Goran Kočiš
05.12.2024. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 5. prosinca 2024. od 19:00 sati u Gastro pub Bulart 1887 stiže Vinarija Siber i chef Goran Kočiš.

Premda je Mladen Siber, pokretač vinarije istog prezimena, u više navrata naglasio da za sebe nikada neće reći da je vinar nego stomatolog, kratkotrajno bavljenje vinarstvom ga je demantiralo. Mladena Sibera, umirovljenog stomatologa koji je svojim profesionalnim odnosom prema „zubarenju“ utro put svojim sinovima, Stjepanu i Josipu, da nastave ono što je on započeo, danas više nitko ne percipira kao zubara. Štoviše, Mladen Siber i njegova Vinarija Siber danas su sinonim za vrhunska vina s blagih erdutskih padina okrenutih Dunavu. Može se slobodno reći da je u 20-ak godina Mladen od ideje sadnje vinograda, proizvođača i prodavača grožđa drugim vinarima, od kojih su nastala i neka kultna hrvatska vina poput Zdjelarevićeva Naguala, uspeo se na pijedestal ponajboljeg slavonskog vinara. I to polagano, kako on to voli reći – pristupajući vinima kao „ručnim radovima“.

Baš kako je svojedobno sa svojim golubovima preletačima osvajao nebeska prostranstva ili, pak, s dudovim svilcima u kutijama u spavaćoj sobi remetio idilu noćnih spavanja, Mladen je vina pretvorio u umjetnost radeći od svojih etiketa konkurenciju zbirci umjetnina na koju je izuzetno ponosan. I to s razlogom, jer tek rijetki se mogu pohvaliti s posjedovanjem slika Otokara Zobundžije ili prijateljevanjem s Borisom Ivandićem, čije su slike korištene u prvom redateljskom uratku Angeline Jolie, ali i na prvim etiketama Siberova caberneta sauvignona.

Danas je ozbiljnu restoransku vinsku kartu nemoguće zamisliti bez Siberova Chardonnaya, kojeg vinski znalci proglašavaju ponajboljim hrvatskim chardonnayom, Caberneta sauvignona, vjerojatno najnagrađivanijeg slavonskog crnjaka, Muškata žutog, vina koje se rekordno brzo rasproda – poglavito kod ženske populacije, koja, također, hedonistički se utapa i u Sibernetu, jedinom slavonskom aromatiziranom vinu. A za kolekcionare i lovce na raritete tu je i Siberov pjenušac, vjerojatno jedino hrvatsko vino proizvedeno od sauvignona blanca. A tu su i slasni Sauvignon blanc, sjajna Graševina…

Donedavno je Mladen vinarstvu pristupao hobistički, vina koja je bio proizvodio u svojim vinskim počecima imala su cilj tek pokazati potencijal uzorno posađenih i održavanih vinograda. Mladen je definitivno prerastao razinu kooperanta drugih vinara, njegova vina su postala apsolutni hit krajnjeg istoka Hrvatske.

Broj gostiju su ograničili na 40, tako da će prednost za sudjelovanjem na ovoj uistinu ekskluzivnoj Ljekarni u Tvrđi imati oni koji se prvi jave i spremni su za to izdvojiti 60 eura.

Svoje mjesto rezervirajte putem e-mail: [email protected] ili pozivom na broj 0916400527.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: