Autor |
Poruka |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Ravnateljstvo Hrvatske radio televizije (HRT) na današnjoj je sjednici donijelo odluku o povišenju RTV pristojbe s dosadašnjih 66 na 69 kuna
ZAGREB- Nova cijena RTV pristojbe primjenjivat će se od 1. ožujka, a visina pristojbe svake se godine krajem veljače automatski usklađuje s prosječnom plaćom zaposlenih u Hrvatskoj u prošloj godini, pojasnio je glasnogovornik HRT-a Janos Romer.
Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji propisuje da se visinu pristojbe računa kao 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u prošloj godini, prema podacima Državnog zavoda za statistiku.
No unatoč pretplati HRT polako ali sigurno počinje nalikovati na svoje komercijalne suparnike. Konkurentske TV kuće građane doduše bombardiraju reklamama, ali barem ne traže pretplatu.
No na HRT-u pomno prate kako raste prosiječna plaća kako bi mogli reagirati i povisiti u skladu s tim i pretplatu.
Hina/T-Portal
Kako ovaj zakon uredno poštuju, ali uredno krše zakon o minutaži reklama...Evo love za još skupih domaćih sapunica |
|
|
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Pih, to ionak ne plaćam |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
toni je napisao/la: ›
Pih, to ionak ne plaćam
|
ni ja. |
|
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
ali što je s masom ostalih koji POŠTUJU ZAKON LEGALIZIRANE PLJAČKE? udruga potrošač?! :/
pušiona... idemo u birc, pit kafe i kukat. |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Svebor je napisao/la: ›
ali što je s masom ostalih koji POŠTUJU ZAKON LEGALIZIRANE PLJAČKE? udruga potrošač?! :/
|
Pušioničari |
|
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
baš... tuga i jad. |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
žalosno je što sve moramo plaćat |
|
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Otkazujem pretplatu. Odlučeno. A sad mi recite gdje i kako |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
DonQuijote
|
tonya je napisao/la: ›
Otkazujem pretplatu. Odlučeno. A sad mi recite gdje i kako
|
ne možeš ju otkazati. zapravo, možeš tv pretplatu, ali svako kućanstvo po difoltu mora plaćati barem radio pretplatu (20-ak kuna), jer se ide s pretpostavkom da svako kućanstvo posjeduje barem jedan radio-prijemnik.
meni je uspjelo čisto slučajno izbrisati se iz njihove cjelokupne evidencije. uglavnom, ne plaćam ništa! imam svoje antene, zemaljsku i satelitsku, ne koristim njihovu infrastrukturu, ne vidim zašto bih išta plaćao kad se oni ionako namiruju od (previše) reklama. |
|
|
|
|
|
tonya
|
Ja nemam radio.
A sad mi reci kako si ti to "slučajno" uspio... |
|
Its 5 year mission
|
|
|
DonQuijote
|
tonya je napisao/la: ›
Ja nemam radio.
A sad mi reci kako si ti to "slučajno" uspio...
|
nije bitno imaš li radio ili ne, po zakonu se pretpostavlja da svako kućanstvo ima barem radio, tako da se ta osnovna pretplata mora plaćati.
a ovo "slučajno" je stvarno ispalo slučajno. mislim, nije da mi to nije bio cilj, ali je više ispalo tako samo od sebe, nego što sam ja išta poduzimao. više se ni ne sjećam kako je išlo. |
|
|
|
|
|
tonya
|
Dobro, ali ja ne vjerujem u slučajnosti
A gdje onda otkazujem televizijsku pretplatu? |
|
Its 5 year mission
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Moraš zapečatiti TV. Ili pustiti tv inspekciju u kuću da se uvjere da nemaš teve uređaj u stanu.... |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
tonya
|
A gdje je tv inspekcija? Mislim, prestat ću biti dosadna s pitanjima ako mi netko detaljnije odgovori. Hvala! |
|
Its 5 year mission
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Procedura je prije par godina bila - na vrata ti pokuca regularni inkasator s još jednim likom, nekim njegovim šefom ili šta li. Pitaju te da l imate teve i jel možemo ući pogledati. Ako kažeš ne, onda se nadure i odu, ali onda (IIRC) imaju pravo doći s policijom i nalogom da ti uđu u kuću i pregledaju sve...
Tako je bilo prije par godina kad sam bio podstanar u Vž. Za detaljnije i novije informacije nazovi upravu vodovoda - ups možda zapravo HRT službu za korisnike? |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
|
|