Autor |
Poruka |
nakaradni
Ukupno postova: 73 Lokacija: Abu-al Urhum Spol: Muško
|
|
|
|
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
gdje su nestale čokoladne kokice i one s okusom sira iz trgovina? jel kuharica otišla u penziju? ne možeš to kod kuće tako dobro reproducirati.
hvata me nostalgija. |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
D je napisao/la ( Pogledaj post): ›
gdje su nestale čokoladne kokice i one s okusom sira iz trgovina? jel kuharica otišla u penziju? ne možeš to kod kuće tako dobro reproducirati.
hvata me nostalgija.
|
Probaj rastopiti neki jači sir (livanjski ili gorgonzolu) u mlijeku i umačeš kokice u taj umak, bude još bolje |
|
|
|
|
|
Sasha
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
noj u bemveu je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ja se u kuhinji osjećam ko slon u staklani
|
A nista, ti se onda nadaj da ces naci neku papcinu kojom ces moci upravljati i koja ce kuhati i prati za tebe dok ti budes turpijala nokte i zavijala uvojke u viklere.
Ne kontam kako ljudi (nije bitan spol) ne svladaju osnove kuhanja, ono, da ne krepaju od gladi barem. Jebeni gotovani i gotovanke!
|
I hear you- ustvari, mnogi se danas drže kao da je kuhanje f... sveto pismo. pa i pitanje: jel kuhate? se nekad podrazumijevalo...
Leteći- selo! To je odgovor na tvoje pitanje. Vjerujem da u selima, pa i u onim bliže Osijeku, ima cura koje su utrenirane u kuhanje, a ipak su dovoljno normalne da ne budu seljanke (ev ti jedna takva upravo pokušava neš' dokaz't! )) |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
@Sasha, heh, ne znam koliko si ironicna u svojim recenicama, ali nije dovoljno samo da nije seljanka (u uzem smislu te rijeci) koja voli razbacivati djubrivo i slusati muza, vec da moze i koju ecenicu sloziti a da ne cita s vrece sjemenskog kukuruza ili hrane za pilice.
;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Oduvijek su oni koji su se dicili pametnim zenama u kuci jeli - govna... a ni oni koji su imali veeeelike kuharice nisu bolje prosli (bar u prvim godinama zajedničkog zivota)
Sve u svemu ja sam za nesto sto se zove zajednistvo,ljubav i postovanje i sve to nek je uzajamno!!! to hrani i gladnu dusu i um i tijelo!!! |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
|
Sasha
|
Heh, nije ironija: razlikujemo seljake (ljude koji žive na selu!) i seljačine (ljudi koji ne žive nužno na selu, ali zbog svog primitivnog načina razmišljanja kao da pristižu iz neke primitivnije sredine!). e sad, ne znam jesam li bila dovoljno jasna u pronalaženju ženskih ekvivalenata: seljanka je djevojka koja živi na selu, a seljančura djevojka koja zbog svojih primitivnih itd.
Ne znam zašto, ali mi se čini da impliciraš da su sve seljanke istodobno i seljančure, a da su one koje seljančure nisu, na selu tek iznimke (budi uvjeren da ako je tako, da se gadno varaš, nasreću. Osječki "gradski"mentalitet jako ne volim, i doživjela sam svoj share šprdanja zbog toga odakle dolazim, kao f... provincijalci u metropoli... Pa sam malo, jel, osjetljiva...) |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Sasha, ok, trebali smo odmah reci o kakvim se seljankama radi.
Ne mislim da su sve ribe na selu seljancure, a i uvjerih se u suprotno. Medjutim, i ribe sa sela koje nisu seljancure, mogu biti mirne, povucene i smatrati da je svrha njihovog zivota udovoljavanje muzjacima.
A takav stav me bas i ne privlaci. Kontam da bi bilo zanimlljivo provesti par dana lezeci i toveci se u dekadenciji, ali radje bih neku s kojom bih mogao i popricati dok me hrani bobicama grozdja i dok zajedno ispijamo nektar.
Btw. iz kojeg si sela? ;-) |
|
|
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
D je napisao/la ( Pogledaj post): ›
hvata me nostalgija.
|
E neš vjerovat sister mi dala microwave popcorn cheese taste.
Samo da mi javi gdje ih je kupila |
|
|
|
|
|
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Gost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Leteći- selo! To je odgovor na tvoje pitanje. Vjerujem da u selima, pa i u onim bliže Osijeku, ima cura koje su utrenirane u kuhanje, a ipak su dovoljno normalne da ne budu seljanke (ev ti jedna takva upravo pokušava neš' dokaz't! ))
|
Oprosti, ali ne mogu ovo previdjeti. Ima u gradu itekako curki koje vole prčkati po kuhinji, kojima ne uspijeva možda sarma, kelj i kupus, ali izvrsno peku kolače i kojekakve talijansko-meksičko-indijsko-kineske i ine delicije...
Mogu ti reći da u "gradskoj" kuhinji ponekad samo različito rezanje (i začinjavanje) obične piletine djeluje da ispadneš kuharica i pol i to baš u inat tradicionalnom seoskom pilećem pečenju koje sve manje volimo jer ga se nalazi i u Getrou za 19 Kn.
Mislim da tvrdnja kako su na selu curke istreniranije u kuhanje, sve više i češće pada u vodu... Sve ti je to stvar volje i talenta. ;-) |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
|
tinka7
Ukupno postova: 17 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Samo da mi javi gdje ih je kupila
[/quote]
Ima ih u Konzumu |
|
|
|
|
|
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
tinka7 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Ima ih u Konzumu
[/quote]
mmmm. probala sam kokice s maslacem i takoder su njam.
sve me ovo podsjeća na vic: vraća se muž s posla i zatekne mladu suprugu svu očajnu. - što je bilo? - mačka ti je pojela večeru, a tako sam se trudila. - ma nema veze, kupit ćemo novu mačku! |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
ja znam napraviti hladnu salatu s tunjevinom i super je ako koordiniram napore s ixiom, imamo ručak |
|
|
|
|
|
koka
Ukupno postova: 29 Spol: Nebitno
|
e danas lazanje na repertoaru. njami |
|
|
|
|
|
iawgoM
Ukupno postova: 222 Lokacija: The Restaurant at the End of the Universe Spol: Muško
|
debeli je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
to ja redovno mlatim imas za kupit gdje hoces...ja obicno u billi ili u konzumu na sjenjaku kupim...i bolje su mi cheese od butter taste-a...samo sto cijela zgrada zna kad sam ih pravio hehe..smrdiiiiiiii |
|
|
|
|