Autor |
Poruka |
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
zanimljiv clanak.
ima pravo ovo za Moora i njegov film; malo je to povrsno uradeno... |
|
|
|
|
|
8
|
Poppy je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zanimljiv clanak.
ima pravo ovo za Moora i njegov film; malo je to povrsno uradeno...
|
Genijalna mi je izjava o pojednostavljivanju, o generaliziranju... On je to nazvao intelektualnom lijenošću. |
|
|
|
|
|
Poppy
|
8 je napisao/la: ›
Genijalna mi je izjava o pojednostavljivanju, o generaliziranju... On je to nazvao intelektualnom lijenošću.
|
da, intelektualna lijenost, ali mozda ne toliko Moorova koliko publike na koji cilja. Ne vjerujem da bi film postigao toliki uspjeh da profesijonalnije urađen, odnosno da je problem sagledan s vise strana. Ne bi bio toliko bombastican. Jer tad bi to bio samo film o pitanju oružja u Americi, a ovako je to film o glupim Amerima! A u zadnje vrijeme svi volimo gledat filmove u kojima su Ameri prikazani kao nasilni i glupi. Što je opet razumljivo... A Moore je to samo dobro unovčio! |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Gledala sam "Ludi za oružjem" i rekla bih da je namjerno "pojednostavljen" jer je namijenjen publici koja ne bi imala strpljenja odgledati nešto ozbiljnije. A istodobno nije predosadan onima koji stu navikli na malo ozbiljniji pristup (rekla bih da su takvi ipak u manjini).
Opet, zaista je užasno kako je jednostavno kupiti oružje u SAD. Moj prijatelj je nedavno kod nas pokušao kupiti u ljekarni bočicu alkohola pa ga je žena ispitala zašto, kako i što sve ne, samo što nije tražila jmbg, a čovjek htio samo očistiti leću na liniji.
Opet, i kod nas nakon ratnih zbivanja ima "malo previše" oružja što legalno što ilegalno, i onda kad naprave neku glupost, svi se vade na PTSP i sl. Neka mi netko objasni kako osoba koja ima mirovinu na račun psihičkog oboljenja, istodobno može imati dozvolu za posjedovanje oružja kojim može nauditi sebi i drugima. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol: Muško
|
ako ti odlučiš nekoga ubiti svejedno ti je hoćeš li po pušku u konzum ili kod nekog lokalnog mafijaša... ubit ćeš ga kako god...
problem nije u dostupnosti oružja već u nećem drugom |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
Poppy
|
euchrid je napisao/la: ›
ako ti odlučiš nekoga ubiti svejedno ti je hoćeš li po pušku u konzum ili kod nekog lokalnog mafijaša... ubit ćeš ga kako god...
problem nije u dostupnosti oružja već u nećem drugom
|
Da al ak te neko raspizdi, a nemas oruzje uz sebe triput se oladis i deset put razmislis prije nego ga nabavis! |
|
|
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Poppy je napisao/la: ›
Da al ak te neko raspizdi, a nemas oruzje uz sebe triput se oladis i deset put razmislis prije nego ga nabavis!
|
A mene frend, zadnji put kad sam bio u osk, zico da mu sudenem 600kn da si kupi kalašnjikov ))
jesam li pogresio ne posudivshi mu ? mislim.. mozda bi mu i dao.. al vec mi duzi lovu, pa sam kategoricki odbio..
na sto je on, naravno mrtav pijan rekao "toni, razocarao si me!"
)) |
|
|
|
|
|
Poppy
|
toni je napisao/la: ›
Da al ak te neko raspizdi, a nemas oruzje uz sebe triput se oladis i deset put razmislis prije nego ga nabavis!
|
A mene frend, zadnji put kad sam bio u osk, zico da mu sudenem 600kn da si kupi kalašnjikov ))
jesam li pogresio ne posudivshi mu ? mislim.. mozda bi mu i dao.. al vec mi duzi lovu, pa sam kategoricki odbio..
na sto je on, naravno mrtav pijan rekao "toni, razocarao si me!"
))
|
glupan, trebo je ko svaki pravi pijanac rec da mu treba za sendvić! |
|
|
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
glupan, trebo je ko svaki pravi pijanac rec da mu treba za sendvić!
|
E, al je on mene uvjeravo na nacin.. "ne treba mi lova.. evo.. ides samnom po puskicu !!"
)
inace, ta ekipa cesto lovi u parku prirode.. pa cak i automatskim oruzjem :/
kojeg, kako mi se cini.. nabavljaju lakse neg' ameri.. a i jeftinije.. |
|
|
|
|
|
8
|
Ne znam što su drugi uzroci, ali je sigurno da dostupnost oružja kumuje ovakvim sranjima... Ipak, koliko god površan dokumentarac bio, Amerika ima kulturu nasilnog rješavanja pitanja, kao i Balkan i tu se mogu povući paralele.
A opet, da nije bio naoružanih seljaka nikada ne bi bilo Bostonske čajanke, Seljačke bune ili Domovinskog rata.
Represor bi glatko pobijedio, kao što je spomenut Tianmen.
Drž'mo se ljudi demokracije. |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
|
DanicaV
|
8 je napisao/la: ›
Drž'mo se ljudi demokracije.
|
I robovlasničko društvo bijaše bilo (za neke) demokracija.... |
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
bijaše bilo?!
naglasak na glagolskom vremenu. |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
DanicaV
|
pluskvamperfekt je simpa |
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
toni je napisao/la: ›
|
Bolje da mu nisi posudio, kalašem po 600kn bi vjerojatno sam sebe ozlijedio ;-) |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
|
|