Autor |
Poruka |
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
Mislio sam da baratam sa puno nepotrebnih i intersantnih informacija, ali danas sam cuo na radiju nesto sto nisam mogao ni pretpostaviti i ostavilo me "paf". Da li znate tko je ustanovio/uspostavio "daylight savings time" (ne preseravam se, stvarno ne znam kako bih to rekao na rvackom) planeti zemlji? |
|
|
|
|
|
ixia
Ukupno postova: 333 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
ne, al mi je drago da nisam jedina budna u pol 5 ujutro
anyhow sto se tog tice gledala sam na diskoveriju (ne da mi se slovkat) da zapravo dan ne traje tocno 24 sata neg 24 sata i nest minuta. pa se onda to sve lijepo zbraja i tak je nastala prijestupna godina. to mi je bas bilo komicno. znaci kad i slavimo novu godinu ne slavimo ju tocno... |
|
|
|
|
|
ixia
|
goddamnit! pa ti nisi u hrvatskoj! onda sam jedina budna u pol 5 ujutro... ok pol 5 ujutro i nekoliko minuta... uf |
|
|
|
|
|
Allende
|
Ovdje je jos rano za spavanje, ali, sto si ti bogu zgrijesila pa da si budna u ovo doba? |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4121 Lokacija: space Spol: Muško
|
Nema toga sto google ne zna...
History of DST
Ali, ti reci zasto si ostao paf... Mozda su na tom radiju rekli nesto drugo. |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
Allende
|
Jesu, i to me i sokiralo. Rekli su da je otac DST-a Benjamin Franklin!?!?!?!!? |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
ixia
|
Allende je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ovdje je jos rano za spavanje, ali, sto si ti bogu zgrijesila pa da si budna u ovo doba?
|
to se i ja pitam... mozda google zna |
|
|
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
opće je poznata činjenica da su to smislli ameri e ne bi li se radio više na poljima i tvornicama i sl. s vremenom je to prešlo i na čitavi svijet....
a znaš li da nije u čitavom svijetu 2005. godina? ima par zemalja u Africi koje kasne IIRC 4 godine za ostatkom svijeta (čini mi se i u Aziji da ih ima nekih koje odskaču, al nisam siguran) |
|
|
|
|
|
goose
Ukupno postova: 1245 Lokacija: tenja Spol: Žensko
|
allein je napisao/la ( Pogledaj post): ›
..
a znaš li da nije u čitavom svijetu 2005. godina? ima par zemalja u Africi koje kasne IIRC 4 godine za ostatkom svijeta (čini mi se i u Aziji da ih ima nekih koje odskaču, al nisam siguran)
|
ma daaaj?!!!??!
pa kako to funkcionira?! s obzirom na ostatak svijeta!
ili nas zajebavaš... |
|
|
|
|
|
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
oni definitivno ne idu u korak s vremenom |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
ixia je napisao/la ( Pogledaj post): ›
anyhow sto se tog tice gledala sam na diskoveriju (ne da mi se slovkat) da zapravo dan ne traje tocno 24 sata neg 24 sata i nest minuta. pa se onda to sve lijepo zbraja i tak je nastala prijestupna godina.
|
a što ti to nisi učila još u srednjoj školi kao svi ostali? ili vjeruješ svemu što čuješ na tvu? |
|
|
|
|
|
|
|