Ako si stariji jesi li se uspio zaposliti? znaš li kako se ljudi osjećaju kada imaju završen fakultet, završe dodatne tečajeve, ulože tisuće kuna u obrazovanje i dane učenja i mučenja da bi nešto postali i na kraju im mjesto oduzme netko podoban čiji roditelji su baš u onoj stranci u kojoj trebaju biti.
|
lega moj... radio sam i radim poslove koji mi se pruze... nisam puno biro... kad ti treba novac radis i ono sto ne volis...
ljudi su navikli ustajat u 8 i vozit se autom na posao... i naravno da je onda tesko placat kredite i gorivo... (imam takvih prijatelja)
a ima toliko prekrasnih primjera ljudi koji su uspjeli... kako? zrtvom lego... nije lako bilo nikad nece nikad ni biti (osim za sinove tih glavonja koje i sam spominjes)... ali oni me ne zanimaju...
moj lega, zavrsio faklutet... ekonomiju u osijeku... i nije sjedio kod kuce i trazio poslove u bankama i drugim velikim firmama... nego je prvo prao prozore (a ima diplomu)... onda je godinu dana radio kao dostavljac u pekari... pa prodavo pvc stolariju za jednog privatnika... itd... danas radi u drzavnoj firmi... nije se zalio ni zapomago... nego je radio... i nemojte mi reci da se ne moze dobiti posao bez stele... NIJE ISTINA... meni nikada nije trebala... uostalom stari mi i nije netko tko ima veze, a familije nemam koja bi me gurala... ali burajz moj, poso je poso... pa cak i kad je placa losa... iskoristi to da naucis nesto... to ce ti kasnije vrijediti puno vise... ulozi u tecajeve i nauci... i ja trenutno krecem na jedan... ali ne ocekujam zbog toga odmah mjesto u nekoj vleikoj firmi... ono sto ti treba jest da se dokazes... a ne papiri...
kad sebe shvatis kao najveci kapital onda ulazes u sebe, da steknes znanja (na faksu i tecajevima), i da steknes iskustva (radeci...), a i poznanstva... kad sam sebe budes vidio kao malu vlastitu tvrtku... onda mozes napredovati... i ne podcjenjivati niti jedan posao...
lego moj... radio sam za placu od 10kn po satu... ali kad radis takav poso... onda nije placa ono za cim ides, vec znanje i iskustvo!
i zato necu slusat da se ne moze... MOZE SE!
i znam da ima ljudi koji ne mogu.... i zele i trude se, ali ne ide im... ali krenit ce... no treba biti odvazan... to je (istina) lakse nama mladima... ali moze se...
prije jedno godinu dana sam u vlaku upozno jednog lika... iz vk.. on je s deckima otvorio svoju firmu. prodavali su kompjutere i opremu u vk. medjutim kada je dosla konkurencija (hg spot, vemil...) znali su da se ne mogu odrzati. i sta su napravili? prodali. i krenuli dalje! on je otvorio vlasitu putnicku agenciju i to za istocne destinacije (rusija...), ali on ima petlje... i hoce raditi takve ljude treba saslusat, i od njih uciti.
nasa drzava ti daje tolike beneficije i potice te da otvaris svoje poduzece... ali nas covjek to ne zeli. lakse mu je odraditi od 8 do 4 i onda doci kuci i ne misliti na posao, ne pokazati nikakvu ambiciju, i naravno da onda tesko napreduje...
jos jedan moj lega ima vocnjake u baranji... lik je star ko ja, a ima svoju firmu i radi. zaposlio je covjeka... putuje po sajmovima... nakandno je upisao fask u pozegi (to neko vocarstvo sta ti ja znam)
nas jedini probelm je sto se bojimo novih stavri... i sto je tako tesko ulagati u sebe... a znam i ja da je... ali isplati se!