Kada ugledate neku poruku na forumu portala Osijek031.com koja vas zanima, mozda cete htjeti odgovoriti na tu poruku. To radite tako da kliknete na gumb "
Quote" (ili "
Citiraj", ukoliko koristite "brzi odgovor") - nalaze se u gornjem i donjem dijelu svake poruke na portalu (vide ih samo
prijavljeni korisnici).
Tekst poruke na koju odgovarate ce se pojaviti oznacen tako da je na pocetku teksta dodano
quote (u uglatim zagradama), a na kraju teksta
/quote (u uglatim zagradama).
To je oznaka da taj tekst niste napisali vi nego onaj kome odgovarate. Taj "oznaceni", citirani tekst se zove kvotani (od engl. quoted) tekst.
Primjer quotanog teksta:
Kod: ›
[quote]Lorem ipsum vix tantas disputando no. Ex usu nostro accusam. No homero debitis pro. Debitis fierent vivendum qui et. Sed ipsum tamquam moderatius at.
Libris dolorem inciderint eu eum. Nonumy ubique sed ut, nostrum scriptorem comprehensam in sed. Audiam animal probatus eu cum, autem moderatius mea eu. Cum te petentium patrioque, no duo impedit meliore posidonium. Sit magna tibique necessitatibus ea, mea ad nullam principes.[/quote]
|
Kada odgovarate na neku poruku klikom na "Quote" ili "Citiraj", automatski ce se kvotati (citirati) cijeli originalni post. Vi morate izbrisati sve na sto se vas odgovor ne odnosi i ostaviti SAMO ono sto je potrebno za shvacanje odgovora. Dakle, ne kvotajte 50 recenica da bi odgovorili na zadnju, nego kvotajte samo zadnju, ili nekoliko zadnjih recenica.
Svaki kvotani dio teksta MORA zapoceti s
quote (u uglatim zagradama) i zavrsiti s
/quote (u uglatim zagradama). U jednoj poruci mozete imati vise citiranih dijelova izvorne poruke, ispod kojih se nalaze vasi odgovori/nastavci rasprave.
Primjer vise quotanih dijelova s odgovorima:
Kod: ›
[quote]Lorem ipsum vix tantas disputando no. Ex usu nostro accusam. No homero debitis pro. Debitis fierent vivendum qui et. Sed ipsum tamquam moderatius at.[/quote]
Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus.
[quote]Sit magna tibique necessitatibus ea, mea ad nullam principes.[/quote]
Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus.
|
Primjer vise quotanih dijelova s odgovorima (kako ce biti prikazano u konacnici):
Citat: ›
Lorem ipsum vix tantas disputando no. Ex usu nostro accusam. No homero debitis pro. Debitis fierent vivendum qui et. Sed ipsum tamquam moderatius at.
|
Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus. Moj odgovor na prvi pasus.
Citat: ›
Sit magna tibique necessitatibus ea, mea ad nullam principes.
|
Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus. Moj odgovor na drugi pasus.
Reference:
Usenet FAQ