Autor |
Poruka |
Devon Ukupno postova: 10 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ne znam je li ova tema već bila, ne da mi se tražiti.
Htjela bih ovaj mjesec s prijateljima ići u Bosnu. Naime, imam 16 godina i putovnicu ali nemam osobnu. Što bi meni trebalo da pređem granicu? |
|
|
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
putovnica |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
|
Samo putovnica? Ne treba mi neka punomoć? |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
Devon je napisao/la: ›
Htjela bih ovaj mjesec s prijateljima ići u Bosnu. Naime, imam 16 godina i putovnicu ali nemam osobnu. Što bi meni trebalo da pređem granicu?
|
jel ovo nekakva zajebancija
sa svojih 16 godina kao što si napisala da imaš....
osim putuvnice ne bi bilo na odmet imati i malo klikera u glavi.... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
tamna strana je napisao/la: ›
Devon je napisao/la: ›
Htjela bih ovaj mjesec s prijateljima ići u Bosnu. Naime, imam 16 godina i putovnicu ali nemam osobnu. Što bi meni trebalo da pređem granicu?
|
jel ovo nekakva zajebancija
sa svojih 16 godina kao što si napisala da imaš....
osim putuvnice ne bi bilo na odmet imati i malo klikera u glavi....
|
Treba ti potvrda za maloljetnike o dragovoljnom prelasku granice. Odeš kod Joze trovača, i on ti ju napiše. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Koliko znam maloljetna osoba nema šanse sama preko granice bez pratnje punoljetne osobe i to roditelja ili staratelja ili nekog s nekom potvrdom od roditelja (neznam kakvom). A hrpa maloljetnika preko granice može završiti samo u problemima |
|
|
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
Koliko znam sa 16 godina već možeš napraviti osobnu, napraviš si osobnu kao dokaz da si stariji maloljetnik, nakon toga uzmeš mamu/tatu za ruku i pravac u MUP da ti potpišu punomoć/suglasnost ( ne znam kako se točno zove ) da se slažu s time da ideš sama preko granice ( to je preventiva za bježanje klinaca od kuće ) svi lijepo to potpišete i idi onda gdje te volja |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
trauma_os je napisao/la: ›
Koliko znam sa 16 godina već možeš napraviti osobnu, napraviš si osobnu kao dokaz da si stariji maloljetnik, nakon toga uzmeš mamu/tatu za ruku i pravac u MUP da ti potpišu punomoć/suglasnost ( ne znam kako se točno zove ) da se slažu s time da ideš sama preko granice ( to je preventiva za bježanje klinaca od kuće ) svi lijepo to potpišete i idi onda gdje te volja
|
I zaboravih spomenuti da mora biti barem jedna punoljetna osoba s vama, sami ne možete preko granice. |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Koliko znam sa 16 godina već možeš napraviti osobnu, napraviš si osobnu kao dokaz da si stariji maloljetnik, nakon toga uzmeš mamu/tatu za ruku i pravac u MUP da ti potpišu punomoć/suglasnost ( ne znam kako se točno zove ) da se slažu s time da ideš sama preko granice ( to je preventiva za bježanje klinaca od kuće ) svi lijepo to potpišete i idi onda gdje te volja
|
|
I zaboravih spomenuti da mora biti barem jedna punoljetna osoba s vama, sami ne možete preko granice.
|
eto to je to što sam ja htio napisat |
|
|
|
|
Naravno da nisam ni mislila da će to biti hrpa maloljetnika, većinom su punoljetni, ja sam najmlađa. Nisam toliko luda/glupa da idem sa hrpom prijatelja svoga godišta preko granice.
Hvala na pristojnim odgovorima (: |
|
|
|
|
|
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ma jasno
bolje je da ides ti najmladja sa svim ostalim punoljetnima
ugl, tvoji starci moraju dat nekog od tvojih punoljetnih prijatelja punomoc
to odes kod javnog biljeznika i to kosta
a sta uopce u bosni ima za vidit sa 16 ? |
|
_________________ There can be only one, and that one is me |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...Arizona s puuuuno šarenih krpica..... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
pazi da te "ne izgube" ti tvoji prijatelji, jer u bosni ti nema pomoći |
|
|
|
|
|
|
Prijatelji mi tamo imaju svirku pa ono...
Uostalom, upoznata sam ja dobro s Bosnom, znam kako je tamo |
|
|
|
|
|
ToniOsk
Ukupno postova: 407 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Punomoć (cca. 50 kn) ,imaš ih svugdje za onaj koji znam, u onom prolazu kod trga gdje je voo doo sa patikama,restoran breskva ideš malo ravno prema onom parkiću vrtiću i u zgradi jednoj ti je bilježnik, piše na vani reklamica.
Naravno, punomoć radiš ako se ne bojiš da te vrate nazad itd. , ali velika mogučnost je da te nitko ništa neće ni pitat (iz mojeg iskustva).I bilo bi u redu da si napravila osobnu sa 16 (izlazak pod prvo, drugo podaci) iako imaš putovnicu za sobom. |
|
_________________ I am what I am. |
|
|
|
|
|