Autor |
Poruka |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
već neko vrijeme javlja mi laptop da mi je baterija na samrti, pa sam isključila tog menađera
sad mi je baš zagustilo, smrdi i tak to- pa me zanima
Može li laptop biti uključen u struju preko svog adaptera, a baterija izvađena, pa da radi direktno na mreži-bez baterije??? |
|
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
PEGY je napisao/la: ›
već neko vrijeme javlja mi laptop da mi je baterija na samrti, pa sam isključila tog menađera
sad mi je baš zagustilo, smrdi i tak to- pa me zanima
Može li laptop biti uključen u struju preko svog adaptera, a baterija izvađena, pa da radi direktno na mreži-bez baterije???
|
Ček, ti zezaš ili stvarno?
Naravno da može raditi bez baterije, a da je uključen u struju preko adaptera. Ja sam svoju izvadila odmah da ju ne uništim, prije više od godinu dana. Stoji prazna u torbi za laptop pa ju stavim u laptop, priključim na adapter i napunim samo ako ga trebam negdje nositi.
Baterija + stalno napajanje je smrt za bateriju. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
PEGY
|
Hvala! stvarno nisam bila sigurna dali može biti u struji bez baterije. |
|
|
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Stella1989 je napisao/la: ›
Baterija + stalno napajanje je smrt za bateriju.
|
nije al ajd.
pegy samo izvadi bateriju, al pazi onda da ne iskljucujes adapter prije nego sto ugasis laptop (iz navike ) i imas baterija za cca 140-150kn na ebayu pa uzmi jednu |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
Stella1989
|
fatalni_cevap je napisao/la: ›
|
nije al ajd.
|
A ne nije. Probaj tako godinu-dvije pa mi javi kakva ti je baterija. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
legica21
Ukupno postova: 345 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Stella1989 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
nije al ajd.
|
A ne nije. Probaj tako godinu-dvije pa mi javi kakva ti je baterija.
|
e, vidiš.... upravo sam o tome raspravljala sa jednim profesorom sa etf-a... kaže on da su to čiste gluposti i da je za bateriju puno bolje da bude u laptopu nego da se vadi i ponovno stavlja... kad sam ga pitala zašto, objasnio mi je....ne pitaj me da ponovim, jer ništa nisam skužila |
|
|
|
|
|
Stella1989
|
legica21 je napisao/la: ›
Stella1989 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
nije al ajd.
|
A ne nije. Probaj tako godinu-dvije pa mi javi kakva ti je baterija.
|
e, vidiš.... upravo sam o tome raspravljala sa jednim profesorom sa etf-a... kaže on da su to čiste gluposti i da je za bateriju puno bolje da bude u laptopu nego da se vadi i ponovno stavlja... kad sam ga pitala zašto, objasnio mi je....ne pitaj me da ponovim, jer ništa nisam skužila
|
Profesor s ETF-a. Sve mi je jasno. Vjeruj mi, ode baterija ako je stalno u laptopu i na struji. |
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Idealno bi bilo ostaviti laptop na struji dok se baterija ne napuni i onda isključiti punjač dok se baterija ne isprazni. I tako unedogled ili dok ne rikne baterija. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
PEGY
|
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Idealno bi bilo ostaviti laptop na struji dok se baterija ne napuni i onda isključiti punjač dok se baterija ne isprazni. I tako unedogled ili dok ne rikne baterija.
|
e, to ja radim već 2,5 godine |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
PEGY je napisao/la: ›
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Idealno bi bilo ostaviti laptop na struji dok se baterija ne napuni i onda isključiti punjač dok se baterija ne isprazni. I tako unedogled ili dok ne rikne baterija.
|
e, to ja radim već 2,5 godine
|
mi nikad nismo obraćali pažnju na to koliko je baterija napunjena da bismo ga uključili u struju i nikad nismo vadili bateriju, a traje već gotovo 4 godine! nakon neke 3 godine se počelo primjećivati opadanje kapaciteta baterije, sad je tek pred rikavanjem, ali trajala je skoro 4 godine bez ikakvog posebnog tretmana! |
|
|
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
mnogo sam proucavao ponasanje baterija..
pegy i stella1989 nista u pravu |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
WeFixIT Ukupno postova: 7 Spol: Nebitno
|
laptop bez problema moze raditi i na punjacu.
svaka baterija tokom vremena gubi na kapacitetu.
Nakon sto baterija izgubi vise od 30% nazivnog napona odlazi u nestabilno stanje i potrebna je velika pobuda da bi se ista vratila u zivot.
Sto je nizi napon baterije, to je veca pobuda potrebna da bi se onda vratila, ali i manja sansa uspjesnog vracanja.
Kada baterija nije u laptopu IO kontroler i battery charger to znaju i prilagode funkcije laptopa koristenju na bateriji i snazi adaptera na koji je laptop prikopcan.
Ukoliko imate problema sa prijenosnim racunalima / laptopima , mobitelima , tabletima, LCD TV , PS4 konzolama ili trebate kvalitetan servis preporucujem:
Ukoliko vam nije daleko, ima servis u Belom Manastiru ( cca 30km od Osijeka ). Kvalitetni strucnjaci, zaposljavaju inzinjersko osoblje.
Servis Info Remont , Kralja Tomislava 6 , Beli Manastir - servis racunala , laptopa , tableta , PS4 konzola , LCD TV-a , specijalizirani servis elektronike ( zamjena BGA chipova, reprogramiranje BIOS-a , spasavanje podataka sa ostecenih diskova itd )
Povoljne cijene uz jamstvo! |
|
|
|
|
|
|
|