a u Dalju, cirilica na tablama. i to ooooooodavno, bez ikakvih problema.
kako to? zar su daljski Srbi drugaciji od vukovarskih? zar su daljski Srbi, za razliku od vukovarskih, otkrili pravosudnim organima RH sve podatke o srpskim zlocinima i srpskim zlocincima? zar su pronadjeni svi nestali Hrvati iz Dalja, Erduta i Aljmasa, zar je procesuiran svaki cetnicki vojvoda? sto cemo, primjerice, s onim Lukijanom koji je blagoslovio Arkana, a danas se ljeskari u Patrijarsijskom dvoru odmah preko puta rodne kuce znanstvenika Milankovica? odrzati ekumenske susrete / pomoliti se istom Bogu za Mir? zar nema niti jedna hrvatska majka iz Dalja koja, poput one vukovarske od jucer, place i trazi pravdu za svog sina? brata? oca? kcer? majku?
zar ta hrvatska majka nije vrijedna paznje / protesta? kako ona moze svako jutro gledati cetnicku cirilicu dok ide po kruh, a vukovarska majka ne moze?
ha?
...
zato sto je Vukovar simbol?
simbol cega?
tko god na ovo pitanje odgovori skolski, dakle po aktualnom skolskom programu Ministarstva obrazovanja RH (predmet Povijest) -> tocno je odgovorio. jer, takva je hrvatska nacija (prema svojim najrodjenijima). losija od nje (mada su nijanse u pitanju) samo je srpska (prema svojim najrodjenijima).
pa vi sad vidite, uznosita bratjo po materi. vidite (idemo polako -> ja vidim, ti vidis, on vidi, ona vidi, ono vidi, mi vidimo, vi vidite, oni vide, one vide, ona djeca vide) i rjesite to sami sa sobom. u tisini svoje dnevne sobe, bez tv kamera, bez divljanja po ulicama, bez pateticnog kukanja, ili pak sudskih tuzbi u Strasburu (ako je ikako moguce, molio bih).
jer meni vas je vise puna kapa.
oooooooodavno! |