Autor |
Poruka |
iawgoM
Ukupno postova: 222 Lokacija: The Restaurant at the End of the Universe Spol: Muško
|
Izasao...dobar kao i do sada..pa cak i malo bolji...
razlika gledanja novog dizajna u FF i u IE:
FF -> IE ->
kao sto vidite FF bolje podrzava "neke stvari" i prikazuje stranicu kako je dizajner i osmislio...ne znam da li su problemi popravljeni u nedavno izaslom IE 7, ali znam da je 2/3 ljudi koji su ga uopce probali instalirati imalo velikih problema sa cijelim Windozama...pa vi birajte |
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
IE7 jos nije dobar. Ne podrzava neke stvari koje IE6 podrzava.
Firefox check for updates mi ne javlja za novu verziju. A htio bih da sam napravi update da ne moram opet sve postelavati. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
Bilke
Ukupno postova: 634 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Jos je Release Candidate 3... |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ja se upravo prešaltao na firefox... |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
steam je napisao/la: ›
Firefox check for updates mi ne javlja za novu verziju. A htio bih da sam napravi update da ne moram opet sve postelavati.
|
v.3.0 sam javlja novu verziju, uz to kuha kavu, sluzi kekse i cisti mrvice poslije uspjesne instalacije.
v.4.0 (paid version) apparently has a head-job option, while waiting... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
iawgoM
Ukupno postova: 222 Lokacija: The Restaurant at the End of the Universe Spol: Muško
|
Bilke je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jos je Release Candidate 3...
|
jok..nije...samo se negdje nasao prije nego na sluzbenom sajtu
evo ti sad i na sluzbenom... http://www.mozilla.com/en-US/
DL link (klik na sliku) |
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
steam je napisao/la: ›
IE7 jos nije dobar. Ne podrzava neke stvari koje IE6 podrzava.
|
Hm, meni IE7 radi ko' bebica... Možda zato što su oriđiđi vindoze? Uglavnom, bolji je od Firefoxa (flejm, flejm, flejm ) |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
42
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Evo baš instalirao...
Sviđaju mi se (na prvi pogled) "close tab" iksevi - ok, navikao sam već na crtl+w, ali zgodno je imati i ovu opciju...
Čini mi se da zaista učitava brže od prethodne verzije, a ni spell checker nije loš feature... i jednostavno se prebacuje na hrvatski rječnik koji se može skinuti kao ekstenzija...
Sve u svemu... |
|
_________________ In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy |
|
|
|
Ženska_glava
Ukupno postova: 596 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
sad idem instalirat... prije sam imala 1.5 |
|
|
|
Ženska_glava
|
evo, jesam... fora je spell checker... heh... zakon! zna li netko kako se prebaci na hrvatski - ne englrski? |
|
|
|
42
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ženska_glava je napisao/la: ›
evo, jesam... fora je spell checker... heh... zakon! zna li netko kako se prebaci na hrvatski - ne englrski?
|
Instaliraš rječnik s ovog linka
Zatim kad počneš pisati samo desni klik na bilo koju riječ i odabereš Languages - Croatian
I to je to... |
|
_________________ In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy |
|
|
|
Ženska_glava
|
ma kikač za ovo! hvala i puek |
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4121 Lokacija: space Spol: Muško
|
Inace, osim sto ce se neke sitnice na portalu Osijek031.com bolje prikazivati u Firefoxu, oni koji ga koriste su mogli primjetiti da se i stranice portala (a i mnogih drugih stranica na Internetu) brze ucitavaju.
Naime, zbog toga sto Firefox ispravno podrzava gzip-on-the-fly, browser skine kompresiranu stranicu (samo je tekst kompresiran, ne i slike) i znatno stedi na vremenu potrebnom za skidanje stranice.
Primjerice, stranicu od 100KB teksta (HTML-a) IE skida nekompresiranu, a Firefox skida kompresiranu verziju ( 15tak KB ).
Dakle, ako jos niste, svakako skinite Firefox i surfajte brze i sigurnije!
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Leon je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Naime, zbog toga sto Firefox ispravno podrzava gzip-on-the-fly, browser skine kompresiranu stranicu (samo je tekst kompresiran, ne i slike) i znatno stedi na vremenu potrebnom za skidanje stranice.
|
I, koliko resursa to čudo troši? Jel' se i dalje zna zblesirati kao stare inačice, ničim izazvan progutati stotine MB RAM-a i ložiti procese na 1000%? |
|
|
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4121 Lokacija: space Spol: Muško
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
I, koliko resursa to čudo troši? Jel' se i dalje zna zblesirati kao stare inačice, ničim izazvan progutati stotine MB RAM-a i ložiti procese na 1000%?
|
Na serverskoj strani trosi ponesto resursa jer svaku stranicu nakon generiranja kompresira (traje jako kratko). Budica da server istovremeno opsluzuje vise korisnika - zna biti ponesto opterecenja, ali ne previse i sve ovisi o kakvom serveru se radi. ;-)
Sa strane clienta se trosi minimalno resursa (za dekompresiranje).
Ove fore s "1000% "procesora i slicno si imao ne zbog gzip-on-the-fly (sigurno), nego vrlo vjerojatno zato sto su sam Firefox ili neki od pluginova imali memory leak, bug i sl.
Ne znam kako sada stoje stvari s FFox 2.0, buduci da ga nisam dovoljno testirao. |
Zadnja promjena: Leon; 26.10.2006. 18:40; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
|
|