Pileći file sa žara s umakom od kukuruza
Za 2 osobe - 20 min
Sastojci:
- 500g pilećih prsa
- mješavina začina
- papar
Umak:
- 250g kukuruza
- 1 žličica maslaca
- sol
- papar
- list persina
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Pileći file začinimo paprom i mješavinom zaćina, pećemo na grill tavi.
Na vrući maslac dodamo štapnim mikserom izmiksani kukuruz iz konzerve. Posolimo i popaprimo, dodamo sitno sjeckani list peršina, vrhnje za kuhanje i sve zajedno kratko prokuhamo.
Umak poslužimo uz file sa žara.
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.