set96 je napisao/la: ›
U gradu imamo par manjih nabrijanih jurilica: Clio Sport, Corsa OPC, Fiesta ST, Swift sport, Polo GTI.................koji je po vama najbolji, i koje ste primijetili na ulicama?
|
Od svih ovih koje si naveo, možda je najbolja investicija Clio RS.
Pogotovo sad kada traje Renaultova akcija 10milijuna, dobiješ popust od 26.000 kn na novi auto, pa te jedan Clio sa 2-litrenim motorom i 197 konja izađe 130 tisuća... Fenomenalna cijena!
Odmah iza Clia bi stavio Corsu OPC. Kome 1.6 turbo sa 192 konja nije dovoljan, može iz auta izvući još nešto konja modifikacijama mapa (210-220 KS) iako su se u posljednje vrijeme počele pojavljivati Corse sa pokvarenim 4. cilindrom (zbog nekvalitetnog tuninga motora).
Swift Sport i Fiesta ST su, usudio bih se reći, možda i klasa niže. 130, odnosno 150 KS su i dalje i više nego dovoljno
Suzuki dolazi sa klasičnim istočnjačkim feelingom - kvalitetno složen auto koji ide kao metak, ali i košta kao 60 konja jači Clio, dok se Fiesta više oslanja na feeling u vožnji koji je odličan. No... ako već gledamo aute oko 130 KS, što fali Twingu RS? Za 95.000 kn dobiješ 133 konja i solidno opremljen autić
Tu je negdje i Citroen C2 VTR koji je ipak preskup za ono što nudi. Polo GTI je također u ovoj klasi, no ne znam zašto, ali nikad mi nije sjeo kao nekakav potencijalan konkurent ovoj ekipi.
Moj izbor: Clio RS + aftermarket